Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

Hyviä uutisia pelikasvatustietoutta janoaville! Libopissa julkaistu Pelikasvatusta kirjastossa -kurssi tarjoaa kattavat perustiedot pelikasvatuksen kokonaisuudesta etenkin kirjasto- ja kulttuurinäkökulmasta. Kurssin oppeja voi kirjastojen lisäksi hyödyntää esimerkiksi nuoriso-, opetus- tai järjestökentän tehtävissä.

Pelikasvatuksen kurssi koostuu kymmenestä osiosta, joista jokainen avaa osaltaan pelikasvatuksen piirteitä ja tarkastelee pelejä ilmiönä eri näkökulmista. Osiot koostuvat teoria- sekä tehtäväosuuksista. Tehtävien suorittaminen on ohjeistettu aina tehtävän yhteydessä. Ensimmäisen osion jälkeen kurssin loput sisällöt voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä tai poimia joukosta vain itseään eniten kiinnostavat osuudet. Kurssi sisältää myös bonustehtäviä sekä keskustelualueen, jolla voi jutella sisällön herättämistä ajatuksista, pyytää apua, lähettää terveisiä tai antaa palautetta.

Kurssin on laatinut Helmet-kirjastojen pelien kanssa toimivien työntekijöiden verkosto. Materiaalin ovat koonneet Pia Göös Espoosta, Pauliina Hyytiäinen Vantaalta ja Heikki Marjomaa Helsingistä. Lähteinä on käytetty erityisesti pelikasvattajan käsikirjoja, jotka löytyvät kokonaisuudessaan ilmaisina e-kirjoina osoitteesta pelikasvatus.fi tai fyysisinä kappaleina kirjastoista. 

Pelikasvatusta kirjastossa -kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu liboppi.fi -etusivulla kirjaudu-painikkeen takaa. Tarkemmat ohjeet löydät esimerkiksi täältä. Kurssille ei tarvita kurssiavainta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *