Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

Koetko tulleesi kirjastoalalle kulttuurillisen tai sivistyksellisen kutsumuksen kautta ja haluat myös kirjaston käyttäjien muistavan kirjaston olevan muuallakin kuin kirjastotilassa? Entä etsitkö keinoja suositella sisältöjä ja kirjaston palveluja houkuttelevammin erilaisille kirjaston käyttäjille tai houkutella kirjastopalvelujen ääreen täysin uusia asiakkaita? Aspa-ajokortin valinnainen C-osio kokoaa yhteen osaamista kirjastopalvelujen ja sisältöjen esittelemisestä houkuttelevasti sekä asiakkaiden tarpeita vastaavasti, kirjastojen palvelujen ja sisältöjen tehokkaan suosittelun sekä lukuintoa ja uteliaisuutta herättelevän esillepanon näkökulmasta. Monikanavainen palveluosaaminen laajentaa kirjastojen palvelujen ja sisältöjen suosittelun tarvetta. Niin kaupalliset kuin julkisetkin toimijat viestivät palveluistaan ja tuotteistaan sujuvasti ja visuaalisesti eri palvelutilanteissa tiloissaan, verkossa ja tilojensa ulkopuolella. Myös kirjastotyöntekijän oma asiantuntemus ja vahvuudet ansaitsevat tulla niitä tarvitsevien asiakkaiden ulottuville, näiden parhaaksi katsomiensa kanavien välityksellä.

Päivä käy läpi kirjastolaiselle tarpeelliset suosittelun ja sisällöistä kertomisen tulokulmat sopivasti pureksittavissa osissa, jotka koostuvat esityksistä ja kutakin aihetta käytännössä havainnollistavista tehtävistä. Siinä yhdistyvät kirjastolaisten tuottamat käytännöt, käsitykset toisilta kirjastolaisilta oppimisen mahdollisuuksista sekä visuaalisen markkinoinnin syventäminen yleisten kirjastojen asiakkaiden tarpeisiin. Ensimmäisessä osassa tutustutaan kirjastopalveluista ja sisällöistä kertomiseen rutiinityönä monikulttuurisessa ympäristössä, jossa yleisen kirjaston konsepti itsessään ja asema suomalaisessa yhteiskunnassa voivat kaivata esittelemistä itse sisältöjen ja palvelujen ohella. Toinen osa käsittelee omien vahvuuksien löytämistä ja tuomista esiin osana sisältöjen monikanavaisen suosittelemisen kokonaisuutta. Kolmas osa syventyy kirjastotilan esillepanon ja tilaratkaisujen mahdollisuuksiin osana suosittelemista ja palveluista kertomista.

Tiivis ja yhteenvetävä tietopaketti siitä, kuinka suositellaan palveluja ja sisältöjä, eikä anneta eri-ikäisten ja tarpeisiin suunniteltujen kirjastojen tilaratkaisujen rajoittaa houkuttelevaa esillepanoa!

Suosittele sisältöjä ja kerro palveluista

Aspa-ajokortti C, ke 15.9.2021

Teams

Ke 15.9. klo 9.30 – 14.00

Ilmoittautuminen

Koulutuksen suoralähetykseen otetaan max. 75 henkilöä. Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 8.9.2021 mennessä.

Tuleeko tallenne?

Tekstitetyt tallenteet ja tehtäväpaketti toimitetaan Akepiken Liboppi-oppimisympäristöön.

Ohjelma

9.30 – 9.45 Hyvää aamupäivää! Aspa-aamukahvit: Tervetuliaissanat, koulutuksen ja päivän ohjelman läpikäynti.

Klo 9.45 – 11.00 Näin suosittelen kirjaston sisältöjä: Palveluiden ja sisältöjen suosittelu monikulttuurisen kirjastotyön näkökulmasta – havaintoja ja hyviä käytäntöjä / Susanna Kolehmainen, vastaava kirjastonhoitaja, Hakeutuvat palvelut, Turun kaupunginkirjasto & Katherine Reunanen, kirjastopedagogi, Suurpellon kirjasto, Espoon kaupunginkirjasto

Klo 11 – 11.30 Lounas

Klo 11.30 – 12.45 Löydä omat vahvuutesi vinkkaajana / Henriika Tulivirta, Sivupiiri, Helsingin kaupunginkirjasto

Klo 12.45 – 13.00 Tauko

Klo 13 – 14.00 Kokoelmat esille houkuttelevasti / Sanne Nyholm, Dekonet

Klo 14.00 Koulutuspäivä päättyy

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.

Kysy lisää

Projektisuunnittelija Juliaana Grahn

juliaana.grahn(at)tampere.fi

040 800 7821

2 vastausta artikkeliin “Aspa-ajokortti C: Suosittele sisältöjä ja kerro palveluista”

  1. […] syksyllä. Syksyn A-osion toteutukset ovat täynnä, valinnaisissa toteutuksissa on vielä tilaa. C-osion suoralähetyspäivän ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja keväällä avattuun B-osion Liboppiin voi pyytää kurssiavaimen vaikka heti. D- ja E-osioiden […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *