Tulossa pe 31.3. Ratkaisukahvit #30: Kirjastojen tie tähtiin - Library Ranking Europe

Teksti ja kuvat: Sara Kujanpää, Koilliskeskuksen kirjastoharjoittelija

Koilliskeskuksen kirjastossa vietettiin syyslomalla päivä Minecraftin maailmassa. Kuukausien suunnittelun ja viimeisten viikkojen ponnistelujen ansiosta kirjasto sai toteutettua upean tapahtuman, joka otettiin todella hienosti vastaan. Tapahtumaan osallistui noin 550 pientä ja isompaa minettäjää – kiitos jokaiselle kävijälle!

Kuutioista ja pikseleisestä ulkonäöstään tunnettu Minecraft on jo vuosien ajan ollut yksi lasten ja nuorten suosikkipeleistä – eikä mikään ihme, sillä peliä voidaan pelata monipuolisesti. Creative-puoli sopii heille, jotka pitävät rakentamisesta ja luomisesta, kun taas survival-puolella pelaamiseen liittyy taisteluja ja selviytymistä hirviöitä vastaan. Peliä voidaan pelata yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa, minkä lisäksi peli on usealla tavalla modattavissa.

Minecraftia lähestyttiin Koilliskeskuksen kirjaston, nuorisopalvelujen ja Hyvän peliliikkeen yhteistapahtumassa monenlaisella tekemisellä.

Koilliskeskuksen kirjastolla Minecraft oli koettavissa ja nähtävissä monin tavoin. Liikuntasalissa oli mahdollisuus luoda mitä ihmeellisimpiä linnoituksia pahvilaatikoista, tatami-palamatoista sekä istuintyynyistä ja –kuutioista. Liikuntasali olikin Koilliskeskuksen sloganin mukaan eloisa ja äänekäs koko päivän edestä, eikä vähiten silloin, kun siellä väisteltiin katsomasta Endermania silmiin. Hyvä Peliliike (HyPe) -hankkeen kautta paikalla oli Jaakko Hiltunen School of Gamingista (@sog_suomi), joka peluutti sekä opasti uusia pelaajia pelin aloittamisessa. Puuhapajassa luotiin satoja upeita Minecraft-luomuksia: tehtiin pinssejä, askarreltiin hamahelmillä, taiteltiin paperisia hahmoja sekä väritettiin värityskuvia. Lisäksi päivän aikana sai pelata Minecraft-lautapeliä, ratkoa sanaristikkoa, otattaa kuvia valokuvausseinällä sekä osallistua tietovisaan. Touhuttavaa siis todella riitti ja monet kävijät kertoivatkin viihtyneensä kirjastolla tunteja.

Kaksi lasta täyttämässä Minecraft-aiheista ristikkoa. Taustalla myös tietovisakysymyspapereita, kyniä ja mainos, jossa lukee "Testaa tietosi vaikka pelivuoroa odotellessasi!"
Osallistujat pääsivät ratkomaan myös sanaristikoita.

Päivä Minecraftin parissa oli konkreettinen esitys siitä, mitä ilmaan heitetyillä ideoilla, hyvällä suunnittelulla, yhteistyöllä, päättäväisyydellä ja monipuolisella luomisella voidaan saada aikaiseksi. Tapahtuma oli onnistunut ja sai paljon kiitosta, joten toivottavasti vastaavia tapahtumia saadaan järjestettyä Tampereella toistekin!

Raportoinnista vastasi Koilliskeskuksen syksyn 2022 kirjastoharjoittelija Sara Kujanpää (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tradenomi, Kirjasto- ja tietopalveluala)

PS. Enää en ihmettele, miksi Minecraft-opaskirjat ovat jatkuvassa lainauskierrossa ja hyllypaikka aina kollatussa kunnossa. Kirjat muuten löytyvät hyllystä 79.813.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *