Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

Mitä tehdä, kun kirjastojärjestelmä ei riitä tai yhteispeli sen kanssa ei vaan toimi? Miten selvitä tyylillä tilanteesta, jossa en nyt juuri muista sitä viime viikolla kollegan heittämää mahtavaa lähdettä juuri tämänkin asiakkaan kysymykseen? Aspa-ajokortin valinnainen B-osio syventää kirjastotyöntekijän osaamista siinä, kuinka monikanavainen palveluosaaminen kytkeytyy tiedonhankintataitoihin. Kirjaston tietopalvelu on muuttunut ja asiakaspalvelijalta odotetaan tietämystä oman sekä muun työyhteisön tietopääoman ja tiedonhankintaosaamisen tehokäytöstä, yhteisten palvelujen hallinnasta ja uusista tiedonlähteistä, kuten somesta ja blogeista. Tärkeää on myös ymmärrys tiedon tuottamisesta, siitä, kuinka asiakkaat luovivat näiden lähteiden syövereissä, ja millaisia odotuksia näillä on asiakaspalvelussa tapahtuvan tietopalvelun suhteen.

Päivä sisältää kattauksen kirjastolaiselle nykypäivänä tarpeellisista tiedonlähteistä ja tiedonhankinnan tavoista. Ensimmäisessä osassa tutustutaan tiedonhakuun kirjastossa paikallisten tietopalvelun ja tiedonlähteiden tuntemisen näkökulmasta. Toisessa osassa esitellään kotimaisille yleisille kirjastoille yhteisesti kehitettyjä valtakunnallisia palveluja, joista kirjastotyössä on hyvä olla tietoinen sekä lähdetuntemuksen että tiedonhankinnan osalta. Tilaisuuden päättävässä kolmannessa osassa käydään läpi sosiaalisen median ja blogien erityispiirteitä tiedonlähteinä ja niiden käyttöä osana monikanavaista asiakaspalvelua kirjastoissa.

Täydellinen pohjustus siihen, millä tavalla tiedonhankinta kirjastoissa on muuttunut ja minkälaista tietopalveluosaamista kirjaston asiakaspalvelu edellyttää nykymaailmassa!

Hyödynnä lähteitä ja hae tietoa verkosta
Aspa-ajokortti B, ke 5.5.2021

Teams
Ke 5.5. klo 09.00 – 14.10

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen otetaan mukaan 75 työntekijää Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolaisista.

TÄYNNÄ. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tuleeko tallenne?

Tekstitetyt tallenteet ja tehtäväpaketti toimitetaan Akepiken Liboppi-oppimisympäristöön.

Ohjelma

Klo 09.00 – 09.15 Aspa-aamukahvit

Klo 09.15 – 09.30 Tervetuliaissanat ja päivän eteneminen

Klo 09.30 – 10.45 A. Kirjaston tiedonhaun perusteet / Mari Vuorinen, informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto & Tuija Mäki, kirjastonhoitaja, Tampereen kaupunginkirjasto

Klo 10.45 – 11.00 Tauko

Klo 11.00 – 12.15 B. Yhteiset palvelut ja tiedonlähteet / Nina Granlund, suunnittelija, Kysy kirjastonhoitajalta, Makupalat, Päivi Litmanen-Peitsala, projektipäällikkö, Yleisten kirjastojen digihanke & Riitta Taarasti, toimittaja, Kirjastokaista.fi

Klo 12.15 – 12.45 Lounas

Klo 12.45 – 14.00 C. Sosiaalinen media ja blogit / Suvi Auvinen, toimittaja, kirjailija, aktivisti, esiintyjä

Klo 14.00 – 14.10 Yhteenveto ja lopetus

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.

Kysy lisää

Projektisuunnittelija Juliaana Grahn

juliaana.grahn(at)tampere.fi
040 800 7821

Yksi vastaus artikkeliin “Aspa-ajokortti B: Hyödynnä lähteitä ja hae tietoa verkosta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *