Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

Artikkelikuva: Marjo Nygård

Kuinka lastenkirjastotyö eroaa muusta kirjastotyöstä? Millaisia asiakkaita lastenosastolla käy? Millaisia ilmiöitä lasten arkeen kuuluu ja kuinka niitä voi seurata? Entä kuinka tutustua astenkirjastotyöhön liittyviin sisältöihin? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Lastenkirjastotyön sisältöpakista.

Yleisten kirjastojen verkko-oppimisympäristö Libopissa on julkaistu uusi, kaikille avoin kurssi lastenkirjastotyöstä. Lastenkirjastotyön sisältöpakki on tiivis johdatus lastenkirjastotyöhön.

Kurssilla tutustutaan lastenkirjastotyön ytimeen: asiakkaisiin ja sisältöihin. Lastenkirjastotyön sisältöpakin lukuvinkit on suunnattu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille. Kurssin ensisijaisena kohderyhmänä ovat uudet työntekijät, harjoittelijat, työntekijät, joilla ei ole kirjastoalan koulutusta, kirjaston eri osastojen työntekijät, jotka kaipaavat tukea lastenkirjastotyössä, sekä pienten kirjastojen työntekijät, joiden on hallittava työssään laajasti aineistoja.

Lastenkirjastotyön sisältöpakki -kurssi koostuu tallenteista, joissa on haastateltu ammattilaisia eri puolilta Suomea. Lisäksi aiheeseen tutustutaan Seppo-pelin, ThingLink-kuvien, Flinga-seinien ja Padletin avulla. Lastenkirjastotyön sisältöpakki löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta. Pääset kurssille kurssiavaimella lanupakki. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu liboppi.fi -etusivulla kirjaudu-painikkeen takaa. Tarkemmat ohjeet löydät esimerkiksi täältä.

Lastenkirjastotyön sisältöpakki -kurssi on avoin kaikille Libopin käyttäjille AKE-alueesta riippumatta. Kurssi on osa Vantaan, Tampereen, Lahden ja Porvoon kaupunginkirjastojen yhteistä SuositusLIIKE-hanketta ja sen on tehnyt Tampereen kaupunginkirjaston pedagoginen informaatikko Mervi Hietanen.

Tervetuloa mukaan Lastenkirjastotyön sisältöpakkiin!


Lisätiedot ja teksti: Mervi Hietanen, [email protected]

Yksi vastaus artikkeliin “Lastenkirjastotyön sisältöpakki on nyt Libopissa”

  1. […] Yleisten kirjastojen verkko-oppimisympäristö Libopissa on julkaistu uusi, kaikille avoin kurssi lastenkirjastotyöstä. Lastenkirjastotyön sisältöpakki on tiivis johdatus lastenkirjastotyöhön. Lastenkirjastotyön sisältöpakki -kurssi on avoin kaikille Libopin käyttäjille AKE-alueesta riippumatta. Kurssi on osa Vantaan, Tampereen, Lahden ja Porvoon kaupunginkirjastojen yhteistä SuositusLIIKE-hanketta ja sen on tehnyt Tampereen kaupunginkirjaston pedagoginen informaatikko Mervi Hietanen. Ohjeet kurssille liiittymiseen löytyvät täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *