Tulossa pe 31.3. Ratkaisukahvit #30: Kirjastojen tie tähtiin - Library Ranking Europe

Pienten PiKe-kirjastojen puolella -projekti suuntaa seuraavaksi kohti tiedotusvälineitä ja vaikuttavaa viestintää. Loka-marraskuun aikana akepike järjestää aiheista kaksi tilaisuutta erityisesti pienten kirjastojen henkilöstölle.

Marraskuun tilaisuudessa kuullaan teatteriohjaajan ja Finlandia-palkitun kirjailijan Juha Hurmeen puheenvuoro kirjastojen ja kirjallisuuden puolesta. Hurmeen puheenvuoro puolustaa kirjoja ja kirjastoja. Kirjallijan mukaan tätä manifestia höystetään muutamalla esimerkillä, jotka kertovat kirjaston palvelujen korvaamattomuudesta. Esimerkit pohjautuvat kirjailijan uusimman kirjan Tiu tau tillhi -kirjan luomisprosessiin. Lisäksi tilaisuudessa tartutaan päättäjäviestintään. Miten päättäjäviestintää kannattaa hoitaa? Miten kirjaston viestintää päättäjille voi kehittää ja tehostaa? Päättäjäviestintä-osuudesta vastaa Noon Kollektiivi.

Opiskelumateriaalit ja tallenteet

Diaesitykset löytyvät jaetusta kansiosta täältä

Juha Hurme: Ilman kirjaa on kurjaa (YouTube-tallenne)

Noora Jokinen: Miten päättäjäviestintää kannattaa hoitaa kirjastoissa (Tilaa linkit tallenteisiin)


Kenelle?

Tilaisuus on suunnattu erityisesti pienten ja pienempien kirjastojen ja yksiköiden kirjastoammattilaisille. Toivotamme tervetulleeksi kaikki Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolaiset!

Aika, paikka ja ilmoittautuminen

Pienet kirjastot, viestintä ja päättäjät: kirjasto vaikuttavasti esille
To 3.11.2022
Klo 12.00–15.00
Teams

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä 28.10. mennessä.

Ohjelma

12.00–13.00 Ilman kirjaa on kurjaa / Juha Hurme, teatteriohjaaja ja kirjailija

13.00–13.15 Tauko

13.15–15.00 Miten päättäjäviestintää kannattaa hoitaa kirjastoissa? / Noora Jokinen, viestinnän asiantuntija (Noon Kollektiivi)

Tuleeko tallenne?

Puheenvuorot tallennetaan PiKen kirjastolaisten käyttöön. Tallennelinkki ja esitysmateriaalit jaetaan tilaisuuden jälkeen akepiken opiskelumateriaaleissa. Juha Hurmeen puheenvuorosta tehdään pysyvä ja avoin tallenne kaikkien kirjastojen käyttöön.

Lisätiedot

Kalle Lehtinen
Projektisuunnittelija
kalle.lehtinen(a)tampere.fi

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *