Kiinnostaako työelämävaihto? 🧳 PiKe-kirjastojen työelämävaihtotarjotin on auki 🧳

Huom! Liboppi-kurssi ei ole saatavilla maaliskuusta 2023 alkaen. Pääset korvaaviin materiaaleihin akepiken opiskelumateriaaleista.

Aurora pintaa syvemmältä webinaarien tallenteet ja tehtäväalue ovat nyt saatavilla Libopin kurssialueella. Webinaareissa opitaan ja kerrataan Auroran erilaisia toimintoja. Niissä käydään läpi musiikin tiedonhakua, tietuelukutaitoa, yleistä tiedonhakua, aineistorahan seurantaa, tilastoja ja raportointia sekä tilastojen visualisointia eri muodoissaan. Lisäksi pääset Liboppi-kurssialueella tekemään aiheisiin liittyviä tehtäviä ja jättämään ohjaajille lisäkysymyksiä.

Tällä lomakkeella voit tilata itsellesi kurssiavaimen Aurora pintaa syvemmältä -tallenteet ja tehtävät kurssialueelle, josta löytyy webinaarien tallenteet ja tehtäväalueet.

Saat paluuviestinä tarvittavat ohjeet kurssille liittymisestä!

HUOM! Linkit ja aineistot on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön. Kun saat kurssiavaimen, pidä sen takana olevat linkit henkilökohtaisena.

Huomaathan myös, että Libopin kurssikeskusteluista lähtee aina automaattinen sähköposti sinulle. Kannattaa käydä muuttamassa Libopissa omia asetuksia, jotta saat viesteistä kokoomaviestejä. Asetukset löytyvät Oman nimesi takaa oikesta yläkulmasta (Asetukset – Keskustelualueiden asetukset).

Aurora pintaa syvemmältä webinaareista lyhyesti:

  • Webinaarit tarjoavat sparrausta uusille ja vanhoille kirjastolaisille kirjastojärjestelmän asiakaspalveluun liittyvässä käytössä
  • Esityksissä suositaan perustason tiedonhakua, jota tarvitaan käytännön asiakaspalvelussa eri kirjastoyksiköissä
  • Jokaisessa osiossa aihetta käsitellään esimerkkien ja mahdollisten hakukäytäntöjen valossa
  • Webinaareissa Auroran toimintoja tarkastellaan PIKI-kirjastojen näkökulmasta ja lähtökohdista käsin.

Webinaaritallenteiden sisällöt

  • Musiikin tiedonhaun niksejä/ Lea Tastula (Metson musiikki- ja lehdet osasto)
    Webinaarissa käydään läpi musiikin tiedonhaun kysymyksiä kirjastojärjestelmä Aurorassa käytännönläheisestä lähestymistavasta käsin. Webinaarissa käsitellään järjestelmän ominaisuuksia erityisesti musiikin näkökulmasta sekä myös muita musiikin tiedonhaussa käytettäviä tiedonlähteitä.
  • Tietuelukutaitoa/ Saijamari Pakkala (Metson kokoelmapalvelut) ja Ilona Heinonen (Metson musiikki- ja lehdet osasto)
    Mikä on tietue? Miten tietueelle tallennettuja tietoja voin hyödyntää käytännön tiedonhaussa ja asiakaspalvelussa? Mitä on hyvä tietää kirjastoaineiston sisällönkuvailusta ja asiasanoilla hakemisesta Aurorassa? Webinaarissa käydään asiaa läpi käytännönläheisesti esimerkkitietueiden kautta.
  • Sparrausta parempaan tiedonhakuun/ Heidi Eriksson (Lielahden kirjasto)
    Ovatko tietopalvelun työtehtävät sinulle vielä uusi vastuualue? Huomaatko joutuvasi työssäsi vastaamaan aiempaa vaativampiin tietopalvelukysymyksiin? Webinaari tarjoaa sparrausta uusille ja vanhoille kirjastolaisille asiakkaiden tietopalvelukysymyksiin vastaamiseen. Käymme läpi onnistuneen haun kannalta tärkeitä asioita Aurorassa, keskeisiä verkkotiedonlähteitä sekä muita osuvan hakutuloksen kannalta olennaisia asioita. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille tarkempia, nopeampia ja luotettavampia vastauksia.
  • Aineistorahan seuranta/ Maarit Helén (Metson kokoelmapalvelut)
    Mitä kaikkea pitää tietää rahanseurannasta Aurorassa? Tässä webinaarissa Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmapäällikkö Maarit Helén kertoo muun muassa aineistorahan seurannasta ja yksikkökohtaisesta budjetoinnista.
  • Tilastojen visualisointi/ Lepe Parviainen (Metson hallinto-osasto)
    Mitä tilastoilla voi tehdä? Miksi visualisoida tilastoja? Millaisia ovat yleisimmät kaaviolajit? Suunnittelija Leena Parviainen kertoo meille kirjastojärjestelmästä saatavien tilastojen visualisoinnista Excelissä ja antaa vinkkejä hyviin visualisointitapoihin.
  • Tilastot ja raportointi kokoelmatyön apuna/ Elina Paavola-Eskola (Metson tietopalveluosasto)
    Mitä Auroran raportit tarjoavat meille? Mitä niteiden hallinnan kautta saa selville? Webinaarissa käydään läpi muun muassa nollalainoja, kokoelman huoltoa, kokoelmatilastoja sekä kierto-ja lainalukuja.
  • Auroran asetukset / Pirjo Järvinen (PIKI-koordinaattori) ja Sari Jokinen (Support specialist, Axiell Finland Oy)
    Mitä ovat niteiden erikoistilat? Miksi asetukset kannattaa tallentaa käyttäjäkohtaisesti tietokantaan? Millaisia lainoja koskevia sääntöjä Asiakkaan lainat -raportissa on? Webinaarissa tutustutaan Auroran asetukset -osioon sekä asiakaspalvelussa hyödyllisiin raportteihin. Päämääränä on oppia ymmärtämään Auroran asetusten logiikkaa.

Lisätiedot:
Projektisuunnittelija Juliaana Grahn
040 800 7821 / juliaana.grahn(a)tampere.fi

3 vastausta artikkeliin “Aurora pintaa syvemmältä – tallenteet ja tehtävät Libopissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *