Liboppi-oppimisalusta

Kirjastojen oppimisalustana verkossa toimii Liboppi-niminen sivusto. Oppimisalustan kautta voi suorittaa erilaisia kirjastoissa työskenteleville suunnattuja valtakunnallisia tai alueellisten kehittämistehtävien mukaan jaoteltuja alueellisia kursseja. Pääset oppimisalustalle osoitteesta liboppi.fi. Tälle sivulle on koottu perustietoja oppimisalustasta, sen kurssitarjonnasta sekä käytännön ohjeita alustan käyttöönottoon.

Yleistä oppimisalustasta | Alueellinen kurssitarjonta | Valtakunnallinen kurssitarjonta | Kuinka pääsen alkuun? | Kysy lisää

Yleistä oppimisalustasta

Liboppi on moodle-pohjainen, verkossa toimiva avoimen lähdekoodin oppimisalusta. Sitä käytetään suomalaisten yleisten kirjastojen henkilöstön täydennyskoulutuksessa ja osaamisen kehittämisessä. Opiskelu kursseilla on itsenäistä, ajasta ja paikasta riippumatonta työskentelyä. Kurssien tarjonnassa ja saatavuudessa voi olla kurssikohtaisia, niiden tarjoajatahoista riippuvia eroja – osa kursseista voi olla saatavilla esimerkiksi tietyn ajanjakson tai vain tietyn alueellisen kehittämistehtävän toimialueen henkilöstön suoritettavissa. Suomeksi tai ruotsiksi toteutetut kurssit voivat sisältää esimerkiksi tekstiä, kuvaa, ääntä, videota sekä erilaisia oppimistehtäviä. Kurssien kuvauksesta löydät perustietoja kurssien järjestäjistä, kursseille liittymisestä, arvioiduista suoritusajoista sekä muista kursseihin liittyvistä asioista. Alustan teknisestä toteutuksesta vastaa Turun kaupunginkirjasto, Varsinais-Suomen ja Satakunnan AKE ja sen sisältöjä tuotetaan yhteistyönä alueellista kehittämistehtävää hoitavissa kirjastoissa.

Alueellinen kurssitarjonta

Ohesta löydät koottuna PiKe-kirjastojen koko henkilöstölle suunnatut, alueelliset Liboppi-kurssit. Uusista kursseista tiedotetaan myös muualla akepiken tiedotuskanavissa. Pääset tilaamaan avaimen kunkin kurssin koulutusartikkelin kautta tai Libopin kurssikuvauksen kautta. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kurssitarjontaan, avaimiin ja kirjautumiseen liittyvät kysymykset voi ohjata akepikelle.

Aspa-ajokortin koulutussisällöt

Aspa-ajokortin valinnaiset osiot B-E löytyvät seuraavan kahden vuoden ajan Liboppi-oppimisalustalla omina kursseinaan. Osioiden kurssi sisältää esityspäivän tekstitetyt tallenteet, esitysmateriaalit ja osaamista syventävät tehtävät.

Muu alueellinen kurssitarjonta

Valtakunnallinen kurssitarjonta

Valtakunnallinen kurssitarjonta päivittyy uusien kurssien valmistuessa. Tästä linkistä löydät ajantasaisimman tiedon valtakunnallisista kursseista. Tietoa uusista kursseista lisätään myös tälle sivulle. Osa kursseista on vapaasti käytettävissä ilman kurssiavainta. Jos olet kiinnostunut tietystä valtakunnallisesta kurssista, löydät sen esittelytiedot ja kurssiavaimen syyskuun alussa järjestetyn Liboppi-lanseerauspäivän tallenteesta.

Seuraavasta listasta löydät yhteiset kurssit järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Pääset myös linkeistä uudelle välilehdelle suoraan tilaamaan kurssiavaimen haluamallesi kurssille:

Kuinka pääsen alkuun?

Saat omat Liboppi-tunnukset rekisteröitymällä palveluun. Aloita rekisteröityminen painamalla tästä tai klikkaamalla sivuston oikeassa yläreunassa olevaa Rekisteröidy-nappia. Voit katsoa lisäohjeita tästä videosta tai tästä kirjallisesta ohjeesta.

Löydät vastaukset yleisimpiin Libopin käyttöön liittyviin kysymyksiin oppimisalustan Usein kysytyistä kysymyksistä. Jos viestiä esimerkiksi rekisteröinnin vahvistuksesta tai salasanan palautuksesta ei kuulu, voit ottaa yhteyttä akepikeen tai halutessasi suoraan osoitteeseen AKE-kirjasto(at)turku.fi.

Kysy lisää

Projektisuunnittelija
Juliaana Grahn
juliaana.grahn(at)tampere.fi
p. 040 800 7821