Tutki, määritä, suunnittele, toimita – palvelumuotoilu tutuksi

Kuvituskuva, jossa teksti Tutki, määritä, suunnittele, toimita – Palvelumuotoilu tutuksi PiKe-kirjastoille

Tutki, määritä, suunnittele, toimita – PiKen palvelumuotoiluryhmä starttaa to 24.2. Ryhmään mahtuu mukaan 30 kirjastolaista.


Tutki, määritä, suunnittele, toimita – palvelumuotoilu tutuksi

Miten voin hyödyntää palvelumuotoilua omassa kirjastossa ja työssäni? Miten saan asiakkaat mukaan ideoimaan parempia kirjaston palveluita? Minkälaisilla työkaluilla ja menetelmillä asiakkaiden kanssa voidaan kehittää yhdessä? Tule mukaan helmikuussa käynnistyvään PiKen palvelumuotoiluryhmään oppimaan lisää.

Tavoitteet

  • Kasvattaa ymmärrystä asiakaslähtöisestä (yhteis)kehittämisestä
  • Lisätä osaamista muotoiluajattelusta ja ihmislähtöisestä suunnittelusta
  • Sitouttaa ihmiset kehittämiseen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi
  • Tuoda palvelumuotoilun työkaluja osaksi kirjastojen käyttäjälähtöistä kehittämistyötä
  • Edesauttaa Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastojen kehittäjäverkoston rakentumista

Kenelle? Mitä vaatii?

Koulutukseen voi ilmoittautua kuka tahansa kirjastolainen, joka on kiinnostunut palvelumuotoilusta ja haluaa toteuttaa omassa yksikössään kehittämisprojektin hyödyntäen palvelumuotoilun menetelmiä. Huomioithan, että koulutus on kokonaisuus ja keskiössä on työstää asioita sinun omassa toimintaympäristössäsi. Koulutus toteutetaan etämuodossa Teams- tai Zoom-alustalla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan pamu-ryhmään 11.2.2022 mennessä tällä lomakkeella.

Kurssille mahtuu maksimissaan 30 osallistujaa. Ilmoittautumislomakkeella kysytään, minkälaisen asiakkaita osallistavan kehittämisprojektin olet ajatellut toteuttaa. Tässä vaiheessa se voi olla vapaamuotoinen idea, pitkään muhinut ajatus, jokin yksikössä tuleva projekti tai muuta rahoitusta saanut hanke – Asiaan saat tukea ja sparrausta valmennuksen vetäjiltä.

Kouluttajana Et May:n Anni Hapuoja ja Piritta Hannonen.


Aikataulu ja sisällöt

Tutki, määritä, suunnittele, toimita – palvelumuotoilu tutuksi
Koulutuspäivä I: Tutki ja määritä
To 24.2. klo 9–15
Teams/Zoom

Ensimmäinen koulutuspäivä pitää sisällään palvelumuotoilun perusteita ja kehittämiseen liittyvien prosessien läpikäymistä. Päivässä keskitytään palvelumuotoiluprosessille tyypillisiin vaiheisiin (tutki ja määritä) ja keskustellaan yhdessä kirjastojen asiakasrajapinnan päivän polttavista haasteista. Näistä voi löytyä inspiraatio myös omassa kirjastossa tehtävään kehittämistyöhön. Ensimmäisen ja toisen koulutuspäivän välissä on mahdollista osallistua yhteiseen sparraushetkeen, jossa halukkaiden kesken voidaan oppia vertaisoppimalla.

Tutki, määritä, suunnittele, toimita – palvelumuotoilu tutuksi
Koulutuspäivä II: Suunnittele ja toimita
To 25.8. klo 9–15
Teams/Zoom

Toinen koulutuspäivä jatkaa muotoiluajattelun teoriaa ja keskittyy palvelumuotoiluprosessin yhteissuunnittelun ja toimittamisen vaiheisiin. Päivässä kiinnitytään siihen, mitä palvelumuotoiluprosessissa tarkoitetaan yhteissuunnittelulla, ja mitä toimittaminen palvelumuotoilun kontekstissa tarkoittaa. Toisen koulutuspäivän jälkeen järjestetään jälleen yhteinen kahden tunnin mittainen sparraussessio.

Tutki, määritä, suunnittele, toimita – palvelumuotoilu tutuksi
Kehittämisprojektien esittelytilaisuus
To 24.11. klo 12–16
Teams/Zoom

Kokonaisuus päättyy yhteiseen kehittämistehtävien esittelytuokioon, keskusteluun ja mittaamiseen suhteessa jatkuvaan kehittämiseen.


Kysy lisää

Koordinaattori Jarkko Rikkilä
Puh. 040 800 7828 / S-posti: [email protected]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.