Suunnittelutukea digihankkeen kirjastoille

Aiheuttavatko digikysymykset asiakaspalvelussa harmaita hiuksia? Onko teillä paineita digiopastamisen kehittämiseen, mutta resursseja puuttuu? Tai oletteko miettineet digiin liittyvän palvelun tai tapahtuman järjestämistä, tai digin yhdistämistä johonkin tulevaan tapahtumaan?

Yleisten kirjastojen digihankkeen tehtävänä on edistää kirjastojen asiakkaille suunnattuja digineuvontapalveluja. Henkilöstön osaamisen kehittäminen ja digituen verkostojen tuntemus tähtää tähän. Kuitenkin esimerkiksi asiakaspalvelussa esille tulevaan opastustarpeeseen vastaaminen koetaan usein kirjaston resursseilla haasteelliseksi.

PiKe-alueen digihankkeen koordinaattorina tarjoan hankkeen kirjastoille tukea kirjastonne digiopastuksen kehittämiseen. Voitte kutsua minut paikan päälle palaveriin tai kokonaisen työpäivän ajaksi. Voidaan miettiä ja ideoida yhdessä, miten teidän kirjastonne resursseilla digiopastamista tai digiin liittyvää toimintaa voitaisiin aloittaa tai kehittää, teille sopivassa mittakaavassa. Vierailu voi pitää sisällään myös pienimuotoista koulutusta.

Tukea tarjotaan joustavin aihepiirein, toiveidenne mukaan
  • Asiakkaiden digiopastamiseen kirjastossa: miten selvitä opastustilanteista paremmin, mitä kannattaisi ottaa huomioon järjestämisessä?
  • Digivinkkauksen eli kirjavinkkaukseen vertautuvaan digipalvelujen esittelyyn: miten järjestetään, millaisia resursseja tarvitaan?
  • Muun digiin liittyvän palvelun tai tapahtuman suunnitteluun

Suunnittelutuen käyttäminen ei velvoita kirjastoa järjestämään uutta palvelua tai muuttamaan toimintatapoja. Tuen tarkoitus on keskustella, ideoida, antaa vinkkejä ja innostaa digiasioiden pariin.

Kutsu koordinaattori kirjastoon sähköpostilla: [email protected]
Kerro viestissäsi, millaisia ajatuksia teillä on aiheesta herännyt ja millaista tukea toivotte. Viestittelemisiin!

1 ajatus aiheesta “Suunnittelutukea digihankkeen kirjastoille”

  1. Paluuviite: Digiä koronan aikaan: ajankohtaista digihankkeesta - Akepike.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *