Sparrausta parempaan tiedonhakuun ke 30.1.

Keväällä järjestämme taas työpajakokonaisuuden, joissa keskitytään konkreettisesti perustyökalujen käyttötaitojen ja osaamisen vahvistamiseen. Näitä koulutuksia on toivottu ja meidän mielestä paras tapa oppia on miettimällä tiedonhakuun liittyviä kysymyksiä yhdessä. Vetäjinä toimivat eri substanssialueiden osaajat, ammattilaiset meidän omista yksiköistä.

Avaamme nyt ilmoittautumisen ensimmäiseen työpajaan “Sparrausta parempaan tiedonhakuun”. Muiden työpajojen sisältöihin voit tutustua oheisten kuvausten avulla ja niihin ilmoittautuminen avataan vuoden 2019 alussa. Työpajoihin mahtuu paikan päälle 20 osallistujaa.

Sparrausta parempaan tiedonhakuun
Ke 30.1. klo 12–14.30 Tampere, Tammi-sali

Ovatko tietopalvelun työtehtävät sinulle vielä uusi vastuualue? Huomaatko joutuvasi työssäsi vastaamaan aiempaa vaativampiin tietopalvelukysymyksiin?

Työpaja tarjoaa sparrausta uusille ja vanhoille kirjastolaisille asiakkaiden tietopalvelukysymyksiin vastaamiseen. Käymme läpi onnistuneen haun kannalta tärkeitä asioita Aurorassa, keskeisiä verkkotiedonlähteitä sekä muita osuvan hakutuloksen kannalta olennaisia asioita. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille tarkempia, nopeampia ja luotettavampia vastauksia. Työpajan vetää kirjastonhoitaja Heidi Eriksson. Työpajaan voi osallistua myös etänä Skypellä.

Ilmoittaudu tästä linkistä 23.1. mennessä.

Tietuelukutaitoa
Ke 20.2. klo 12–14.30 Tampere, Tammi-sali

Mitä tietueen tietoja voin hyödyntää käytännön tiedonhaussa? Minkälaisia asioita käytännön tueksi voin havaita kuvailutiedoista?

Työpaja on suunnattu kaikille asiakaspalvelussa työskenteleville. Käydään esimerkkitietueiden kautta asiaa läpi käytännönläheisesti. Vetäjinä Ilona Heinonen pääkirjasto Metson musiikki ja lehdet -osastolta sekä Saijamari Pakkala kokoelmapalveluista. Työpajaan voi osallistua myös etänä Skypellä.

Ilmoittautuminen avataan vuoden 2019 alussa.

Musiikin tiedonhaun niksejä Aurorasta alkaen
Ke 6.3. klo 12–14.30 Tampere, Tammi-sali

Miten musiikin tiedonhaku eroaa muusta aineistosta? Miten voin hyödyntää laajaa näkemystä työssäni kokonaisvaltaisesti?

Työpajassa käydään läpi musiikin tiedonhaun kysymyksiä kirjastojärjestelmä Aurorassa käytännönläheisestä lähestymistavasta käsin. Aurora on yhteinen järjestelmä kaikille pikeläisille. Työpajassa nostetaan esille Auroran ominaisuuksia musiikin näkökulmasta ja muita tiedonlähteitä. Vetäjänä kirjastonhoitaja Lea Tastula pääkirjasto Metson musiikki ja lehdet -osastolta. Työpajaan voi osallistua myös etänä Skypellä.

Ilmoittautuminen avataan vuoden 2019 alussa.

Lisätiedot:
Koordinaattori Jarkko Rikkilä
Puh. 040 800 7828 / S-posti: [email protected]

1 ajatus aiheesta “Sparrausta parempaan tiedonhakuun ke 30.1.”

  1. Paluuviite: PiKe-uutiset 1/2019 – PiKe-Extra

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.