Sastamalan kirjastossa valmistui ensimmäinen PiKen digiajokortti!

Akepike sai tietoonsa, että Sastamalan kirjastossa on saatu ensimmäinen digiajokorttisuoritus valmiiksi! Innostuimme kovasti tästä ja pyysimme haastattelua ensimmäiseltä digiajokorttilaiselta eli vs. erikoiskirjastonhoitaja Minna Tiljalta. Pyysimme Minnaa vastaamaan muutamiin alla oleviin kysymyksiin.

Tottakai – tästä hienosta saavutuksesta lähetämme Minnalle PiKe the pike – pehmohauen ja digiajokortin lahjan. Onnittelut uudelle digiajokortin haltijalle!

Kuka olet?

Olen Minna Tilja, 30-vuotias kirjastonhoitaja Tampereelta.

Mitä teet?

Olen työskennellyt huhtikuusta 2019 lähtien Sastamalan kaupunginkirjastossa erikoiskirjastonhoitajan sijaisena.

Miltä nyt tuntuu digiajokortin suorittamisen jälkeen?

Digiajokortin suorittamisen jälkeen fiilis on hyvä! Tuntuu aina kivalta saada asioita valmiiksi. Koin monet ajokortin sisällöt todella hyödyllisiksi ja sain niistä vinkkejä sovellettavaksi työn lisäksi myös muuhun elämään (nimimerkillä pilvipalveluun siirtynyt).

Jaa meille hyvä digivinkkisi! esim. laitteisiin liittyvä, nettisivu tms.

Digivinkkini on mainosmateriaalien suunnittelu Canva-sivuston avulla. Sivusto on helppokäyttöinen ja tarjoaa hyvän valikoiman myös maksuttomia suunnittelupohjia ja ideoita, joiden avulla saa helposti hyvännäköisiä esitteitä kirjaston erilaisiin tarpeisiin.

Mikä on ollut digiopastuksesi tähtihetki?

Oman digiopastukseni tähtihetki on ollut se, kun koulutuksien rohkaisemana olen uskaltanut alkaa esitellä asiakkaalle uutta digitaalista palvelua ja olemme yhdessä harjoitelleet palvelun erilaisia ominaisuuksia ja niksejä. Opastustilanteessa molempien osapuolten avoin ja utelias mieli avaa ovia antoisiin oppimishetkiin!

P.S. Akepike innostui lisäksi ajatuksesta kysyä nämä kysymykset myös seuraavilta digiajokorttilaisilta, joten jatkamme asian parissa!

PiKe the pike lähtee postissa Minnalle

1 ajatus aiheesta “Sastamalan kirjastossa valmistui ensimmäinen PiKen digiajokortti!”

  1. Paluuviite: Marras- ja joulukuun digiajokorttikoulutukset - Akepike.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.