PiKen lasten ja nuorten kirjastotyön foorumi ke 7.11.

PiKen lasten ja nuorten kirjastotyön foorumi järjestetään marraskuun alussa Jyväskylän pääkirjastossa. Toivotamme tervetulleeksi kaikki lasten ja nuorten kirjastotyön parissa työskentelevät ja tietysti muutkin asiasta kiinnostuneet! Mitkä asiat kirjastoissa katsotaan lanu-kirjastotyön keskeisimmiksi ja tärkeimmiksi tällä hetkellä? Mihin meidän tulee panostaa tulevaisuudessa?

PiKen lasten ja nuorten kirjastotyön foorumi
Ke 7.11. klo 9 – 15.30
Unonsali, Jyväskylän pääkirjasto

Ilmoittaudu tilaisuuteen 14.10. mennessä tällä lomakkeella.

Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike

Päivä koostuu Aleksis Salusjärven puheenvuorosta lukutaitoon ja lukemiseen liittyen sekä Päivi Jokitalon vetämästä osuudesta. Tavoitteena on miettiä yhdessä lasten ja nuorten kirjastotyön kehittämistä kehittämiskirjastoalueellamme, pohtia parhaita tapoja uuden oppimiseen ja määritellä lanu-työn suunta tulevaisuudelle.

Ohjelma

Klo 09.00 – 09.15 Kahvi (kehittämiskirjasto tarjoaa)

Klo 09.15 – 10.00 Aamunavaus: Miten lukemista karttavat nuoret käyttävät kirjastoa ja kirjallisuutta? / Aleksis Salusjärvi, toimittaja ja kriitikko

Klo 10.00 – 15.30 Lasten- ja nuortenkirjastotyö ennen, nyt ja tulevaisuudessa / Valmentajana ja fasilitoijana Päivi Jokitalo, Kirtekst

Yhteiskehittämisen pohjaksi luodaan katsaus lanu-työn historiaan. Tästä jatketaan nykytilan kuvaukseen ja keskusteluihin pienryhmätyöskentelyissä. Näiden pohjalta kootaan käsitys päivän olennaisimmista asioista eli lastenkirjastotyön tavoitteista PiKe-alueelle.

Tavoitteena on koota yhteenveto toimivista ratkaisuista ja hyvistä konsepteista sekä palveluista eteenpäin jaettavaksi. Kolmanneksi pohditaan tulevaisuutta. Mitä lasten- ja nuortenkirjastotyössä tehdään 5, 10 tai 20 vuoden päästä? Mihin olisi siis nyt syytä kiinnittää huomiota, jotta kirjaston palvelut pysyvät relevantteina vielä vuosikymmenen jos toisenkin?

Lounastauko (omakustanteinen) pidetään työskentelyn lomassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.