PiKe-uutiset 7/2019 – ilmoittaudu loppuvuoden koulutuksiin ja kerro digivinkkisi

Uutiskirje sisältää kolme tärkeää asiaa loppuvuoden ohjelmasta. Marras- ja joulukuussa on meillä akepikessä tulossa vielä mahtavia oppimistilaisuuksia, joten kannattaa varmistaa paikka viimeistään nyt. Digiajokorttikoulutuksen pyörivät koko loppuvuoden ja suorittamisen voi aloittaa tai jatkaa ensi vuonna. Yleisten kirjastojen digihankkeessa on tapahtunut jo kuukaudessa paljon, nyt haluaisimme kuulla teiltä digivinkkejä!

Ilmoittaudu nyt loppuvuoden koulutuksiin

LANU-foorumi 19.11.

Ilmoittautuminen päättyy 12.11.!
Ti 19.11. klo 9 – 15 Jyväskylä, Jyväskylän pääkirjasto, Unonsali
Sisältö ja ilmoittautuminen täällä.

Lukuvuosi 2019 29.11.

Lukuvuosi-vetäjät

Ilmoittautuminen päättyy 22.11.!
Pe 29.11. klo 9 – 15 Tampere, Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali
Sisältö ja ilmoittautuminen täällä.

Viihtyisä ja viestivä kirjastotila 11.12. & 12.12.

Ilmoittautuminen päättyy 4.12.!
Ke 11.12. klo 9 – 16 Tampere, Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali
To 12.12. klo 9 – 16 Jyväskylä, Jyväskylän pääkirjasto, Unonsali
Sisältö ja ilmoittautuminen täällä.

Musiikin valinnat 2019 13.12.

Ilmoittautuminen päättyy 5.12.!
Pe 13.12. klo 9 – 15 Tampere, Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali
Sisältö ja ilmoittautuminen täällä.

Kirjastorock 3

Tapahtumasta löytyy lisäinfoa Facebook-eventistä.

Ajankohtaista digiajokortista

Tämän vuoden puolella pääsee vielä digiajokorttikoulutuksiin. Marraskuussa on tulossa Celia-työpajoja ja Podcast-koulutusta. Joulukuun alussa tarjoamme kaksi lisäryhmää myös Digiä opastamaan -koulutuksiin Tampereella ja Jyväskylässä.

D-osion etäsuorittamismahdollisuuteen on myös mahdollista ilmoittautua mukaan vielä 5.1.2020 mennessä. Digiajokortin suorittamisen voi aloittaa tai jatkaa myös ensi vuonna. Päivämäärät tarkentuvat loppuvuodesta.

Ajokortin suorittamisesta seuraa lahjapaketti ja tällä viikolla aloitetaan jo ensimmäisten pakettien toimittaminen. Paketti odottaa kaikkia uusia digiajokortin suorittaneita.

Digiajokortin lahjaan kuuluu kassi, muistikirja, kynä, kaulanauha ja Digiosaaja-pinssi.

Terveisiä digihankkeesta – kerro digivinkkisi!

Marras-joulukuu on muiden tonttujen ohella digihankkeen koordinaattorille varsin kiireistä aikaa. Osassa hankkeen piiriin kuuluvista Keski-kirjastoista koordinaattori on jo vieraillut ja lähes kaikkien alle 5000 asukkaan kuntien kirjastojen kanssa on sovittu tapaamiset tämän vuoden puolelle. Kevättalvella tuodaan koulutuksia alueille sekä kehitellään yhteistyötä digiasioiden ympärille koko PiKe-alueen kesken, siitä lisää myöhemmin.

Yhteistyöhön liittyen, olisiko sinulla jokin hyvä, hyödyllinen tai pelkästään hauska digiin liittyvä oivallus tai vinkki? Kerro se meille! Vinkin ei tarvitse olla suuri eikä mullistava, mutta jos olet työssäsi tai vapaa-ajalla löytänyt jonkin mukavan tavan käyttää jotakin digitaalista laitetta, välinettä tai sisältöä (vaikkapa vain nettisivua), kuulisimme siitä mielellämme. Vinkit on tarkoitus jakaa Instagram-joulukalenterissamme, mikäli niitä saadaan tarpeeksi.

Kerro vinkkisi sähköpostitse: terhi.turkia(at)tampere.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.