PiKe-uutiset 6/2019

Tämä uutiskirje sisältää tiedot DIGI- ja LANU-foorumeista, digikoordinaattorin valinnasta, muistioista sekä tulevien teemaviikkojen materiaaleista. Hyödyntäkää omassa työssä, ottakaa puheeksi kollegan kanssa tai kerratkaa yksikkökokouksissa!

  • Uusia koulutuksia
  • Digikoordinaattori PiKe-alueelle valittu
  • Tuoreita muistioita luettavissa
  • Peliviikon ja lukuviikon materiaaleja

Uusia koulutuksia

Alueelliset kehittämistiimit ovat osallistuneet jälleen yhdessä ajankohtaisia teemoja käsittelevien päivien rakentamiseen. Lokakuussa järjestetään Digiä etsimässä -päivä Jyväskylässä ja marraskuussa Lanu-työn puheenaiheet puhututtavat niin ikään Jyväskylässä. Tervetuloa mukaan.

Digiä etsimässä – PiKen DIGI-foorumi

Pe 25.10. klo 9 – 15.30 Jyväskylä, Scandic City
Sisältö ja ilmoittautuminen täällä.

Lanu-työn puheenaiheet – PiKen LANU-foorumi

Ti 19.11. klo 9 – 15 Jyväskylä, Jyväskylän pääkirjasto, Unonsali
Sisältö ja ilmoittautuminen täällä.

Digikoordinaattori valittu

Yleisten kirjaston digihankkeen alueelliseen toteuttamiseen haettiin ja saatiin Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueelle rahoitusta 76 400 euroa. Koordinaattorin työssä aloittaa Terhi Turkia Tampereen kaupunginkirjastosta.

Hanke tarkoittaa käytännössä meidän alueella pienten kirjastojen digiosaamisen tukemista ja valtiovarainministeriön AUTA-hankkeen yhteydessä luodun toimintamallin vahvistamista.

Tuoreita muistioita

Kannattaa tutustua PiKe-ohryn ja PiKen Digitiimin muistioihin. Muistiossa on käsitelty paljon ajankohtaisia, valtakunnallisia ja kirjastoille keskeisiä asioita.

Lukulomaviikon ja peliviikon materiaaleja

Syysloma on nyt lukuloma! Koulujen syysloma on nyt virallisesti paketoitu lukulomassa ja meidänkin kirjastoilla on mahdollisuutta hyödyntää tähän littyviä materiaaleja, vinkkejä sekä tietysti tarjota myös omaa ohjelmaa viikkoon liittyen. Lisätietoja löydät tiedotteesta. Julisteita ja muita kampanjamateriaaleja on tulostettavissa Lukuloma.fi -sivustolla. Miten Lukuloma huomioidaan omassa kirjastossasi?

https://static1.squarespace.com/static/5c89016baadd342618436f8d/t/5d7f56e85f1727348687ac40/1568626410279/lukuloma-banneri-1080x1080.jpg

Peliviikko on kirjastoista lähtenyt mediakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään tänä vuonna 4. – 10.11. Peliviikon sivuilta löytyy paljon tietoa tapahtumista ja materiaaleista.

https://peliviikko.fi/peliviikkologo.png

1 ajatus aiheesta “PiKe-uutiset 6/2019”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.