Nuorten reviireillä 6.9. Tampereella ja 18.9. Jyväskylässä

Nuorten reviireillä -koulutus
Tampere
To 6.9. klo 9 – 16
Pääkirjasto Metso, Lehmus

Nuorten reviireillä -koulutus
Jyväskylä
Ti 18.9. klo 9 – 16
Pääkirjasto, Minnansali / Pieni luentosali

Päivän tarkempi ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Ilmoittaudu koulutukseen 31.5. mennessä tästä.

Kirjastot ovat käytetyimpiä kuntalaisten lähipalveluita. Myös moni nuori käy kirjastossa enemmän kuin nuorisotiloilla. Kirjasto on tärkeä osa nuoren kasvuympäristöä ja kirjaston henkilökunta tärkeitä aikuisia nuoren arjessa. Nuorten reviireillä -koulutuksen tavoitteena on antaa vinkkejä asiakaspalvelutilanteisiin nuorten kanssa. Muuttuva ja dynaaminen kirjasto tarjoaa nuorille entistä parempia tiloja. Kirjaston henkilökunnalle muutos merkitsee entistä enemmän tilanteita, joissa nuoret uusine tarpeineen edellyttävät hyviä kohtaamisen taitoja.

Nuorten Palvelu ry on kouluttanut kirjastolaisia aiheena nuorten kohtaaminen, haasteelliset tilanteet ja yleisesti nuorten kanssa työskenteleminen kirjastoissa. Tavoitteena on löytää välineitä haastaviin tilanteisiin ja vahvistaa oman työn hallinnan tunnetta.

Kouluttajat ovat Nuorten Palvelu ry:n Nuorten reviireillä –toiminnan asiantuntijat, jotka ovat järjestäneet useita kirjastoväen valmennuksia nuorten kasvatukselliseen kohtaamiseen. Nuorten Palvelu ry on myös kouluttanut ABC-liikennemyymälöiden henkilökuntaa, kauppakeskusten järjestyksenvalvojia ja vartijoita, kauppakeskusjohtoa ja kauppakeskusten liikkeitä nuorisoasioissa.

Koulutuksen järjestää Tampereen kaupunginkirjasto yhteistyössä Nuorten palvelut ry:n kanssa. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.