Lue muistilista timanttisen webinaarin vetämiseen ja ehdota aiheita syksylle

Kolmen vartin pituisten PiKe-webinaarien tavoitteena on välittää Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolaisille laajasti hyviä ideoita, käytäntöjä ja konsepteja sekä muita kiinnostavia aiheita.

Näillä peruspalikoilla rakennat webinaarin, aiheesta kuin aiheesta.

I VALMISTAUTUMINEN

PiKe-webinaareissa käytetään Skype for business -ohjelmistoa. Ohjelmisto on käytössä monessa kunnassa ja sen voi ladata omalle yksityiskoneelle esimerkiksi Applen AppStoresta.

Me kehittämiskirjastossa hoidamme ilmoittautumiset ja lähetyslinkkien lähettämisen osallistujalle. Sinä voit esittäjänä keskittyä täysin esityksesi sisältöön.

PiKe-webinaareissa hyvä äänen laatu on tärkeä ominaisuus. Kannattaa siis käyttää headset-tyyppistä mikrofoni-kuulokeyhdistelmää, jos suinkaan mahdollista.

II ESITTÄMINEN

Suunnittele vetosi niin, että tietoiskumaisen esitysosuuden mitaksi tulee 15 – 20 minuuttia. Pohdiskele, mitkä asiat kiinnostaisivat itseäsi webinaarin kuuntelijana ja mitkä PiKe-alueemme kirjastolaisia.

Esitysoikeudet määritellään niin, että voit toimia esittäjänä myös organisaatiomme ulkopuolelta. Huomioi, että 15 – 20 minuuttia menee puhuessa yllättävän nopeasti!

Osuus on varattu täysin sinun esittelemällesi aiheelle. PiKe-webinaarit tallennetaan myöhemmin katsottavaksi PiKen kirjastoklubi -YouTube-kanavalle.

III DIALOGI

Esitysosuuden jälkeen on keskustelun, kysymysten ja kommenttien vuoro.

Vuorovaikutukselle on varattu lähtökohtaisesti aikaa noin 30 minuuttia ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä suoraan esittäjälle.

Joissakin tapauksissa olemme pyytäneet osallistujilta ennakkokysymyksiä. Kannattaa silti varautua reagoimaan aihepiiriäsi koskeviin kysymyksiin.

Seuraava PiKe-webinaari järjestetään ke 13.6. klo 13. Tuolloin kirjastonhoitaja Janne Seppänen esittelee Lahden kaupunginkirjaston Ääniä kirjastosta -podcastia.

Voit ilmoittautua kevään viimeiseen sessioon tästä linkistä.

Ehdota webinaarin aihetta syksylle tällä lomakkeella

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.