Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

ASPA-ajokortti näki päivänvalon maailmassa, jossa etätilaisuudet ja itsenäinen opiskelu ovat yleistyneet. Vaikka moni pieni työyhteisö onkin nähnyt koulutustarjonnan suoranaisesti räjähtäneen aika- ja paikkariippumattomien tilaisuuksien myötä, yhdessä työyhteisössä oppiminen ja opitun soveltaminen käytäntöön tarvitsee tuekseen myös keskustelua kollegoiden kesken.

Aspa-ajokortin osioiden yhteisen tekemisen ja opitun soveltamisen tarpeisiin on aiemmin vastannut ASPA-tekoja. NYT -tehtävävihko ja osioiden liboppi-kurssit. Syksystä 2022 alkaen AKEPiKe on kirjastojen tukena aspa-ajokorttiopinnoissa myös opintopiirein ja yhdessä keskustellen. Opintopiirien kautta voi suorittaa ASPA-ajokortin valinnaisia osioita tapaamisten, välitehtävien ja yhteisen keskustelun muodossa. Jatka lukemista ja ilmoittaudu mukaan!

Aika, paikka ja osallistuminen

Opintopiirissä voit:

  • keskustella kurssien teemoista muissa kirjastoissa työskentelevien kollegoiden kanssa
  • jakaa muiden opintopiiriin osallistuvien kanssa hyödyllisiä vinkkejä ja ajatuksia asiakaspalvelusta
  • saada ASPA-ajokorttiopiskelun valmiiksi yhteisessä aikataulussa
  • tukea muita ja saada tukea Libopin käyttöön

Opintopiirin työskentely toteutuu etänä TeamsissaIlmoittaudu mukaan valinnaisen C-osion opintopiiriin 6.10.2022 mennessä. Mukaan yhteen ryhmään otetaan enimmillään 20 henkilöä PiKe-alueen kirjastoista.

Huom! Vähäisen osallistujamäärän vuoksi opintopiiriä ei tällä kertaa järjestetä.

Aspa-ajokortti C: Suosittele sisältöjä ja kerro palveluista -opintopiirin kokoontumisajat:

  • Ke 12.10.2022 klo 13 – 14.30 Tapaaminen 1: Opintopiirin aloitus & Näin suosittelen kirjaston sisältöjä
  • Ti 25.10.2022 klo 13 – 14.30 Tapaaminen 2: Opiskelu libopissa & Löydä omat vahvuutesi vinkkaajana
  • Ti 1.11.2022 klo 13 – 14.30 Tapaaminen 3: Jatkoajatukset & Kokoelmat esille houkuttelevasti

Opintopiirissä pääset itsenäisen opiskelun ohella keskustelemaan kunkin osion teemasta yhdessä muiden PiKeläisten kanssa. Ennen opintopiirin tapaamista kukin osallistuja kirjautuu kurssille Libopissa ja opiskelee opintopiirissä käsiteltävän tallenteen ja materiaalin kurssilla. Opintopiirissä tehdään osuuteen liittyvät tehtävät ja keskustellaan yhdessä teemojen herättämistä ajatuksista. Opintopiirin tapaamisten jälkeen voit täyttää aspa-ajokortin suorituslomakkeen ja antaa palautetta akepikelle sekä opintopiiristä että aspa-ajokorttiosiosta.

Lisätiedot osioista löydät ASPA-ajokorttisivuilta ja Libopista

Voit edelleen suorittaa ASPA-ajokortin valinnaisia osia myös itsenäisesti, ilman opintopiiriä. Valinnaiset osiot B–E ovat vapaasti pikeläisten käytettävissä Liboppi-oppimisalustalla. Yhden osion opiskelu libopissa ilman opintopiiriä vie aikaa noin yhden työpäivän verran. Kurssit koostuvat esityspäivinä striimatuista tallenteista, esitysmateriaaleista ja tehtävistä. Aspa-ajokortin yhteisten osioiden A1 ja A2 Teams-työpajatoteutuksia järjestetään kaksi syyskauden aikana ja kaksi kevätkauden aikana.

Kysy lisää

Juliaana Grahn
Projektisuunnittelija
juliaana.grahn(at)tampere.fi
040 800 7821

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *