Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

Lahden, Porvoon ja Tampereen alueelliset kehittämiskirjastot toteuttavat yhteisen, informaatiolukutaitoteemaisen johdatus- ja työpajakokonaisuuden vuonna 2022. Kirjastot, informaatio ja vaikuttaminen -tilaisuuksien työpajat on suunnattu Lahden, Porvoon ja Tampereen AKEjen kirjastohenkilöstölle. Työpajoja ei tallenneta.

Kaipaavatko tiedonhankintataitosi uutta tulokulmaa monikanavaisessa kirjastojen asiakaspalvelussa? Mitä jokaisen olisi hyvä tietää informaatiovaikuttamisesta ja miten disinformaation tunnistaminen liittyy kirjastotyöhön? Mikä eri tahoja motivoi informaatiovaikuttamisessa?

Opiskelumateriaalit

Työpajan aineistot löydät täältä.

Työpajan tiedot ja sisältö

Infovaikuttamisen työpajat: Näin toteutat asiakastyöpajan omassa kirjastossasi 26.9.2022
Ma 26.9.2022
Klo 12.00 – 16.00
Teams

Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä.

Työpajassa pohditaan yhdessä, miten disinformaation tunnistamiseen, tiedon tuottamiseen tai informaatiovaikuttamiseen liittyviä asiakastapahtumia voitaisiin toteuttaa kirjastossa? Miten esimerkiksi Wikipedia-aiheita voidaan kouluttaa kirjaston erilaisille asiakasryhmille? Työpaja sisältää esitysosuuksia, yhteistä työskentelyä ja yhteenvedon. Maksimi osallistujamäärä työpajassa on 35 henkilöä.

Työpajan vetää Anu Ojaranta, pitkän linjan monipuolinen kirjastoalan ammattilainen. Anu on tutkinut esimerkiksi informaatiolukutaitoa, valeuutisia, valemediaa ja työskennellyt mm. Aluehallintovirastossa, Åbo Akademissa, Turun kaupunginkirjastossa ja Turun ammattikorkeakoulussa. Anun koulutuksissa pidetään aina jalat maassa ja tehdään töitä, asiakasta ymmärtäen, mutta silti haastaen ajattelemaan uudella tavalla.

Kysy lisää

Koordinaattori Jarkko Rikkilä, [email protected], 040 800 7828

Projektisuunnittelija Juliaana Grahn, [email protected], 040 800 7821

Mediakasvatuskoordinaattori Pasi Kangas [email protected] 044 482 6153

Vastaava informaatikko Jan Nyström, [email protected], 040 596 0592

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *