Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

Lahden, Porvoon ja Tampereen alueelliset kehittämiskirjastot toteuttavat yhteisen, informaatiolukutaitoteemaisen johdatus- ja työpajakokonaisuuden vuonna 2022. Kirjastot, informaatio ja vaikuttaminen ‑tilaisuuksien työpajat on suunnattu Lahden, Porvoon ja Tampereen AKEjen kirjastohenkilöstölle. Työpajoja ei tallenneta.

Kaipaavatko tiedonhankintataitosi uutta tulokulmaa monikanavaisessa kirjastojen asiakaspalvelussa? Mitä jokaisen olisi hyvä tietää informaatiovaikuttamisesta ja miten disinformaation tunnistaminen liittyy kirjastotyöhön? Mikä eri tahoja motivoi informaatiovaikuttamisessa?

Työpajan tiedot ja sisältö

Infovaikuttamisen työpajat: Näin pääset alkuun Wikipediassa 29.8.2022
Ma 29.8.2022 
Klo 12–16
Teams

Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä. Linkki vie Webropol-lomakkeelle.

Miksi Wikipedia kannattaa huomioida kirjaston viestinnässä? Millainen on hyvä Wikipedia-artikkeli ja mistä osista se rakentuu? Miten Wikipediaa päivitetään ja muokataan?

Koulutuksen luento-osuuden luento ja demo johdattelevat Wikipedian maailmaan ja tarjoavat näkökulmia Wikipedian kulttuuriin ja käytäntöihin. Työpajaosuudessa harjoittelemme mm. lähdeviitteiden ja itse otetun valokuvan (esim. omasta kirjastosta) lisäämistä Wikipediaan. Työpajan jälkeen osaat neuvoa asiakkaita ja kollegoita yksinkertaisissa Wikipedia-päivityksissä. Maksimi osallistujamäärä työpajassa on 35 henkilöä.

Kouluttajana toimii FM Johanna Janhonen, someasiantuntija, kouluttaja, konsultti, tapahtumantuottaja, yrittäjä, wikipedisti, wikimedisti ja kolumnisti. Johanna tarjoaa Piilotettu aarre ‑yrityksensä kautta niin somekoulutuksia kuin Wikipedia-päivityksiäkin ja järjestää vuosittain yhteisömanagereille suunnatun CMADFI-seminaarin. Wikipedia-asiakkailleen hän on tehnyt yli 20 000 muokkausta.

Kysy lisää

Koordinaattori Jarkko Rikkilä, [email protected], 040 800 7828

Projektisuunnittelija Juliaana Grahn, [email protected], 040 800 7821

Mediakasvatuskoordinaattori Pasi Kangas [email protected] 044 482 6153

Vastaava informaatikko Jan Nyström, [email protected], 040 596 0592

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *