Kirjastolaisen hyvinvointiohjelman työpaja: Loistaminen ja riittävän hyvä tekeminen 25.5.2022 klo 10–14 

Työpajan tiedot hauki-kuvioidulla taustalla: Ammatillinen kukoistus 360 - kirjastolaisen hyvinvointiohjelman työpaja Loistaminen ja riittävän hyvä tekeminen 25.5. klo 10-14, vetäjänä Aurora Airaskorpi

Kirjastolaisen hyvinvointiohjelman työpaja: Loistaminen ja riittävän hyvä tekeminen 25.5.2022 klo 10–14 

Kirjastoalan kuumimpia teemoja Suomessa on osallisuus hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Kuinka näihin istuu ajatus kirjastolaisten hyvinvoinnista? PiKe-hauki hakee järjestystä eri tahojen tuottamien hyvinvoinnin koulutussisältöjen villiin länteen tarjoilemalla Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolaisille oman hyvinvointiohjelman, jotta kirjastopalveluilla voidaan edistää kirjastojen asiakkaiden hyvinvointia vieläkin enemmän. 

Viisiosainen Ammatillinen kukoistus 360: kirjastolaisen hyvinvointiohjelma -koulutuskokonaisuus koostuu yhdestä, yleisluontoisesti hyvinvointia jatkuvaan oppimiseen ja kirjastotyön arvostukseen kytkevästä oppimistilaisuudesta sekä neljästä konkreettisia keinoja tarjoavasta, arjen hyvinvointia työyhteisöihin vievästä työpajapäivästä. Ohjelman voi käydä kokonaan tai valita sen sisällöistä oman työn kannalta merkityksellisiksi katsotut osiot.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Työpajan vetää työelämävalmentaja ja tietokirjailija Aurora Airaskorpi. Työpajatyöskentely toteutuu etänä. Ilmoittautumiseen pääset suoraan tästä. Ilmoittaudu järjestyksessään toiseen hyvinvointiohjelman työpajaan 10.5.2022 klo 16 mennessä. Mukaan otetaan enimmillään 50 henkilöä PiKe-alueen kirjastoista.

Miten tunnistaa oma ja työyhteisön yhteinen riittävän hyvä ja miksi sillä on väliä? Tässä valmennuksessa pysähdymme hetkeksi havainnoimaan, mitä riittävän hyvä työ osallistujille tarkoittaa yksilöinä ja yhteisönä. Kirkastamme työn prioriteetteja ja tunnistamme, missä asioissa on tärkeää loistaa, ja missä taas kaivataan armollisuutta ja riittävän hyvää tekemistä. Työpajaan ilmoittautuneille lähetetään myös lyhyt ennakkotehtävä.

Aurora Airaskorpi on ratkaisukeskeinen työelämävalmentaja ja tietokirjailija. Hän auttaa yksilöitä ja tiimejä löytämään omat vahvuutensa ja rakentamaan niistä itselleen toimivaa ja omannäköistä työelämää. Hän hyödyntää valmentajana monipuolista työkokemustaan vaativista asiantuntijatöistä, esihenkilötyöstä, strategisesta suunnittelusta, konsultoinnista ja mindfullnessista. Hän on kirjoittanut kaksi työelämän murrosta käsittelevää teosta: Riittävän hyvä – Selviytymisopas työelämään (S&S, 2020) ja Vapauden tavoittelijat – Miksi haluamme irti palkkatyöstä? (S&S, 2022). Auroralle on tärkeää antaa luennoilla ja valmennuksissa paitsi oivalluksia, myös konkreettista tukea siihen, että oivallukset muuttuvat toiminnaksi.

Työelämävalmentaja Aurora Airaskorpi
Kuva: Terhi Korhonen

Ohjelma

10.00 – 10.15 alustus päivän aiheeseen / Juliaana Grahn, projektisuunnittelija (Akepike)

10.15 – 11.15 Luentoalustus / Aurora Airaskorpi, työelämävalmentaja ja tietokirjailija

11.15 – 12.00 lounas (omakustanteinen)

12.00 – 12.45 työpaja / Aurora Airaskorpi, työelämävalmentaja ja tietokirjailija

12.45 – 13.00 tauko

13.00 – 13.45 työpaja jatkuu /Aurora Airaskorpi, työelämävalmentaja ja tietokirjailija

13.45 – 14.00 yhteenveto & keskustelu / Juliaana Grahn, projektisuunnittelija (Akepike)

Tuleeko tallenne?

Tilaisuuden luentoalustus tallennetaan PiKen kirjastolaisten käyttöön vuoden ajaksi ja alueen ulkopuolelle puolen vuoden ajaksi ensiesityksestä.

Kysy lisää

Projektisuunnittelija Juliaana Grahn

juliaana.grahn(a)tampere.fi
+358 40 800 7821

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.