Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

PiKe-kehittäjämiitit järjestettiin viime viikolla Tampereella ja Jyväskylässä. Kiitos kaikille aivan huimasti erilaisista ajatuksista ja kommenteista. Tämäkin asia kehittyy tekemällä ja valmista ratkaisua on vaikea heittää heti pöytään.

Tapaamisissa keskusteltiin PiKe-kehittäjän mahdollisista rooleista, kysymyksistä tähän liittyen ja kehittäjätapaamisten ohjelmasta tulevaisuudessa.

DSC_9133

Tavoitteena on, että jokainen Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolainen voi tulevaisuudessa olla PiKe-kehittäjä. Kaikki lähtee meistä ja kehittäminen kuuluu meille kaikille.

Viime syksynä kehittäjille kohdistettiin asiakaspalvelun kehittämiseen tähtäävä valmennusohjelma, tänä vuonna digiajokortin suorittaminen antaa avaimet PiKe-kehittäjäksi.

Tässä muistiinpanot viime viikon tapaamisista tiivistettynä (suurenna kuva klikkaamalla)

kehittajatreffit.001

Pitkän aikavälin tavoitteemme on, että jokainen tulee tulevaisuudessa suorittamaan viime syksyn valmennusohjelman tai tämän vuoden digiajokortin kaltaisia kokonaisuuksia, joiden oppia viedään eteenpäin omassa työyksikössä.

DSC_9253

Suurin osa uuden oppimisesta tapahtuu työpaikoilla ja arjessa. Kollegoilla on iso merkitys. Miten keskustelemme uusista työtehtävistä? Miten välitämme ajatuksia arkeen? Miten tuemme toisia? Minkälainen auttamisen kulttuuri meillä on?

Kehittäjätapaamisten tai kehittäjätreffien (loistava nimi muuten, vai mitä?) tavoite on tukea tätä muutosta. Pyrimme antamaan mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja tukemaan vertaiskehittämistä. Ja kehittäjätreffit-nimi otetaan käyttöön välittömästi, kuten otsikosta näkyy.

osaamisesta_oppimiseen_350dpi_cmyk_valmis (1)

Kehittäjätreffit tullaan jatkossa järjestämään yhteisinä tilaisuuksina, joihin toivomme osallistujia laajasti Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastoista. Tapaamiset pidetään vapaamuotoisina, keskustelevina ja treffeillä keskitytään yhteen aihepiiriin kerrallaan.

Seuraavat kehittäjätreffit olisi järjestetään 25.4. ja aiheena on asiakkaiden osallistaminen kirjaston palveluiden suunnitteluun. Tarkempi ohjelma hahmottuu ja hyviä esimerkkejä tästä aiheesta voi ehdottaa Jarkolle. Laittakaahan viestiä!

Avainsanat:

Yksi vastaus artikkeliin “Kehittäjätreffeiltä virtaa, ideoita ja tukea arkeen”

  1. […] Viime syksynä PiKe-kehittäjille suunnattiin aspakehittämisen valmennusohjelma ja tänä vuonna digiajokortin suorittaminen antaa avaimet PiKe-kehittäjäksi. Tulemme järjestämään jatkossa kehittäjätreffejä verkostoitumiseen ja vertaiskehittämisen tue… […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *