Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit

PiKe:n aspa-ajokortilla avaimet kirjaston asiakaspalveluun

Aspa-ajokortti on PiKe-kirjastolaisille suunnattu palveluosaamisen opintokokonaisuus, joka antaa avaimet jokaisen kirjaston asiakaspalveluun. 

Pakollisessa osiossa keskitytään nuorten kohtaamiseen, yhdenvertaisuuteen, saavutettavuuteen ja kirjastoon turvallisempana tilana. Vaihtoehtoisista osioista työntekijä voi valita tiedonhakuun, suositteluun, verkostoihin tai aspan johtamiseen keskittyvän osion. Kortin voi halutessaan suorittaa myös kokonaan ja osiot haluamassaan järjestyksessä. Tästä pääset ASPA-ajokortin koontisivulle lukemaan aiheesta lisää.

Aspa-ajokortti lyhyesti

  • Pakollisesta A-osioista valitaan A1 tai A2 (tai molemmat) sekä asiakaspalvelun tehtävävihko
  • Vaihtoehtoisista B-E -osioista valitaan vähintään yksi kokonaisuus
  • Kun olet kerännyt merkinnät, täytä oheinen lomake
  • Muista kertoa esihenkilölle suorituksestasi
  • Suorituksia seurataan ja kortin tekemisestä saa palkinnon

A-osioon liittyvät koulutustilaisuudet järjestetään vain suoralähetyksenä, niitä ei tallenneta eikä niistä tule suoritettavaa tehtäväosiota Liboppiin. Niiden tehtäväosuudet tehdään koulutustilaisuuksien yhteydessä työpajatyöskentelynä sekä asiakaspalvelun tehtävävihosta.

Aspa-ajokorttikoulutukset B-E vain Liboppi-oppimisalustalla

Ohesta löydät listattuna Liboppiin lisätyt Aspa-ajokorttiin liittyvät kurssit. Jokainen Liboppi-kurssitoteutus koostuu tallenteista ja tehtävistä ja kurssitoteutuksen kautta on mahdollista suorittaa koko osio alusta loppuun. Tehtävien suorittaminen Liboppin kurssilla kuuluu myös vuonna 2021 suoralähetyspäiviin osallistuneille. Jos Liboppi on toistaiseksi vielä alustana vieras, siitä ja sen PiKe-alueen henkilöstölle tarjoamista sisällöistä pääset lukemaan täältä. Voit ilmoittautua kurssille ja suorittaa sen silloin kun itsellesi parhaiten sopii. Yksittäisen kurssin suoritusaika on noin yksi työpäivä. Oheisista linkeistä pääset tilaamaan myös kurssikirjautumiseen tarvittavat kurssiavaimet.

Aspa-ajokortin suorituslomake

Suorituslomakkeen ja diplomin pääset täyttämään tästä linkistä. Akepike seuraa aktiivisesti suorituksia ja lähettää sinulle postia lomakkeen täytettyäsi.

Kysyttävää?

Projektisuunnittelija Juliaana Grahn

juliaana.grahn(a)tampere.fi
+358 40 800 7821

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *