Itseohjautuva työote PiKe-kirjastoissa – tutkimuksen esittely pe 5.2.

Kuvassa lainelautailijoita tyynessä meressä.

PiKe-alueen kirjastojen esihenkilöiden haastatteluihin ja kirjallisuuteen pohjautuva, ja itseohjautuvuutta käsittelevä opinnäytetyö on valmistumisensa loppusuoralla. Tervetuloa kuuntelemaan Pro Gradu -työn havaintoja Teams-tilaisuuteen perjantaina 5.2. klo 10.00 – 11.00.

Tutkimusta esittelee opinnäytteen tekijä Kalle Heiskanen, koordinaattori Jarkko Rikkilä moderoi tilaisuutta. Tilaisuudessa esitellään tutkimuksen taustaa, päätelmiä sekä toimenpide-ehdotuksia kehittämiskirjastoalueelle. Tervetuloa kuulemaan mielenkiintoisista tuloksista sekä keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä esittelyn pohjalta.

Itseohjautuva työote PiKe-kirjastoissa – tutkimuksen esittely
Pe 5.2. klo 10.00 – 11.00
Teams

Voit osallistua tilaisuuteen ilman ennakkoilmoittautumista tästä linkistä.

Itseohjautuvuus on organisaation ja yksilön toimintaa, jossa matalan hierarkian ja työntekijöille mahdollistettavan päätöksenteon avulla pyritään luomaan autonomista ja työstään innostunutta, aktiivista työskentelyotetta. Yksittäisen työntekijän itseohjautuvuus näkyy jokapäiväisessä työelämässä muun muassa siten, että ihminen ottaa omaehtoisesti enemmän vastuuta ja tekee itsenäisiä päätöksiä.

Organisaatio voi tukea itseohjautuvaa työskentelyä erityisesti matalan organisaatiorakenteen ja osallistavan kulttuurin avulla. Itseohjautuvuutta ja itseohjautuvaa työskentelyotetta ei kuitenkaan tule asentaa väkisin organisaatioon. Itseohjautuvan työnteon mahdollisuuksien kartoittaminen tuleekin suorittaa dialogissa työyhteisön kanssa.

Tässä tilaisuudessa esitellään pro gradu -tutkielman tuloksia. Tutkielman tavoitteena oli kartoittaa Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueen kirjastojen mahdollisuuksia lisätä itseohjautuvaa työskentelyotetta toiminnassaan. Tutkielman tuloksena on toimenpide-ehdotuksia PiKe:n organisaatioille, joilla aloittaa itseohjautuvuutta käsittelevä dialogi oman työyhteisönsä keskuudessa.

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.

Lisätiedot:
Koordinaattori Jarkko Rikkilä
Puh. 040 800 7828 / S-posti: [email protected]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.