Hyvä peliliike: Pelaamisen pimeät puolet ke 8.6.

Kuvituskuva: Hyvä pelillike -hanke.

Hyvä peliliike–PiKen pelikulttuuri nextille levelille -hanke nostaa kirjastojen peliosaamisen uudelle tasolle. Hankkeen tavoitteena on edistää peliosaamista alueella, kehittää yhteisöllistä pelaamista sekä pelillisiä palveluita ja lisätä pelikulttuuritietoisuutta alueen kirjastoissa. Kevään pelitapahtumissa tutustutaan rooli- ja lautapeleihin kirjastoaineistoina, pohditaan pelivinkkausta ja piipahdetaan pimeydessä.

Pelaamisen pimeät puolet sukeltaa syviin vesiin. Pelikulttuuriin liitetään paljon epämiellyttäviä ilmiöitä: riippuvuutta, kiusaamista, arveluttavia aihesisältöjä. Harhaluulot kukkivat etenkin pelejä vierastavien keskuudessa. Onko todellisuus niin synkkä kuin luullaan? Mitä keinoja kirjastolla on kampittaa pelaamisen todellisia lieveilmiöitä? Kuinka kirjasto voi vaalia yhdenvertaisuutta pelitiloissa ja -tapahtumissa? Valoa pimeyteen luovat paikallisten peliosaajien lisäksi syrjimättömän pelikulttuurin puolestapuhuja Sonja Ahtiainen sekä asiantuntija ja tutkija Mikko Meriläinen.

HUOM! Muuttunut päivä! Tilaisuus siirretään kesäkuulle ja toteutetaan samansisältöisenä keskiviikkona 8.6. Ilmoittautumiset siirretään automaattisesti uudelle päivälle. Ilmoita esteestä Jarkolle jarkko.rikkila(at)tampere.fi.


Aikataulu ja ilmoittautuminen

Pelaamisen pimeät puolet
Ke 8.6.2022
Klo 9.00–14.00
Teams

Ilmoittaudu 30.5. mennessä tällä lomakkeella.


Ohjelma

Klo 9.00–11.00 Syrjimätön pelikulttuuri / Sonja Ahtiainen (Helsingin kaupunki, nuorisopalvelut)

Klo 11.00–12.00 Lounastauko

Klo 12.00–12.30 Pelien ikärajat kirjastossa / Maria Rissanen (Tampereen kaupunginkirjasto)

Klo 12.30–12.45 Tauko

Klo 12.45–13.45 Parempaa pelaamista: kirjastot ja pelihaittojen ehkäisy / Mikko Meriläinen

Klo 13.45–14.00 Tauko

Klo 14.00–15.00 Case: Perhekeskuksen ja kaupunginkirjaston lautapelikokeilu / Ann-Mari Leino (Tampereen kaupunki, varhaiskasvatus) & Heta Salmela (Tampereen kaupunginkirjasto)


Tilaisuudet järjestetään Teams-alustalla. Esitykset tallennetaan, editoidaan ja tekstitetään PiKen kirjastoklubi -YouTube-kanavalle. Linkit tallenteisiin jaetaan ilmoittautuneille ja tilaisuuksien jälkeen akepiken koulutuskalenterissa.

Lisätiedot, kysymykset ja kommentit

Pekka Ollikainen
pekka.ollikainen(at)tampere.fi
Tampereen kaupunginkirjasto

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.