Hiljaista tietoa ja sanomaa kirjastosta: Maarit Helén ti 24.5.

Maarit Helén kuvattuna Metso-kirjastossa aikuisten osaston kirjahyllyjen välissä.

Hiljaista tietoa ja sanomaa kirjastosta: Maarit Helén ti 24.5.

Akepiken Hiljaista tietoa ja sanomaa kirjastosta -tilaisuuksissa keskustellaan kirjastotyön ja osaamisen muuttumisesta Pirkanmaan ja Keski-Suomen erilaisten kirjastovaikuttajien työurien kautta.

Ensimmäinen vieraamme on Tampereen kaupunginkirjaston pitkäaikainen kokoelmapäällikkö Maarit Helén. Keskusteluissa käydään rennolla ja jutustelevalla otteella läpi erilaisten työntekijöiden työuran vaiheita, osaamisen kehittymistä ja muutosta sekä pohditaan kirjastojen nykykuvaa ja tulevaisuutta. Haastattelijana kehittämiskirjaston koordinaattori Jarkko Rikkilä.

Maarit Helén aloitti Tampereen kaupunginkirjastossa harjoittelijana vuonna 1979 ja työskenteli Tampereella lähikirjastoissa, käsikirjastossa, maakuntaosastolla, kirjastoautossa ja viimeisimpänä kokoelmapalveluissa koko kirjaston kokoelmista vastaavana kokoelmapäällikkönä. Maaritin osaamispakissa näkyvät esimerkiksi vahva kokoelmaperspektiivi, erilaiset tilahankkeet, monipuoliset kilpailutukset- ja hankinnat sekä tekijänoikeustietämys – laajaa esihenkilö- ja johtajuusnäkemystä unohtamatta. Lisäksi Maarit toimi pitkään Akavan Erityisalojen luottamustehtävissä ja puheenjohtajana.


Aika, toteutusmuoto ja ilmoittautuminen

Hiljaista tietoa ja sanomaa kirjastosta: Maarit Helén
Ti 24.5.2022
Klo 13.00 – 14.30
Teams

Ilmoittaudu tilaisuuteen tällä linkillä 20.5. mennessä.

Tilaisuus on suunnattu Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolaisille, mutta sessioon voi aivan hyvin osallistua myös alueemme ulkopuolelta. Tervetuloa!

Tuleeko tallenne?

Tilaisuus tallennetaan ja tallenne jaetaan myöhemmin akepike.fi-sivustolla.

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.


Kysy lisää

Koordinaattori Jarkko Rikkilä
Puh. 040 800 7828
S-posti: [email protected]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.