Opintopiirit kirjastoissa

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #28684 Vastaa
   Leena Parviainen (Tampere)

   Tampereen kaupunginkirjasto on alustavasti keskustellut mahdollisuudesta aloittaa kuntalaisten opintopiiritoiminta vuonna 2020 Suomen eOppimiskeskus ry:n kanssa.

   eOppimiskeskuksella on meneillään kolmevuotinen kansainvälinen Learning Circles in Libraries-hanke. Sen tavoitteena on parantaa, laajentaa ja tehostaa oppimismahdollisuuksia aikuisoppijoille. Hankkeen avulla tarjotaan hyödyllisiä oppimissisältöjä verkossa sekä toteutetaan opintopiirityöskentelyä verkko-oppimisen tueksi. Kirjastotyöntekijät fasilitoivat ja avustavat opintopiirityöskentelyä. Opintopiirimalli on kehitetty USA:ssa P2P-yliopistossa.

   Käytännössä hankkeessa koulutettaisiin joitakin kirjastotyöntekijöitä opintopiirin vetäjiksi sekä opintopiirien vetäjien kouluttajiksi. Tämän jälkeen on mahdollista kokeilla kirjastossa esim. jonkin tietotorin kurssin vetämistä opintopiirinä ja kouluttaa halukkaita kuntalaisia vetäjiksi, minkä jälkeen he voisivat käynnistää opintopiirin haluamastaan aiheesta. eOppimiskeskuksella on runsaasti valmista oppimateriaalia eri aiheista.

   Jos kiinnostaa lähteä kokeiluun mukaan, ottakaa yhteyttä Leena Parviaiseen ([email protected]) ja Perttu Rasiin ([email protected]). Kommentoikaa myös mieluusti tähän ketjuun ajatuksianne!

   https://eoppimiskeskus.fi/projekti/learning-circles-in-libraries/

  • #28687 Vastaa
   Leena Parviainen (Tampere)

   Esimerkiksi Elements of AI -tekoälyn perusteiden kurssi on yksi mahdollinen ja takuulla mielenkiintoa herättävä aihe opintopiirille. Siihen on jo sisäänrakennettuna yhteisöllistä oppimista (mm. esseiden vertaisarviointi), mutta kirjastossa kokoontuva opintopiiri veisi aiheen ihan nextille levelille!

   https://www.elementsofai.com/fi/

  • #28711 Vastaa
   Pekka Ollikainen

   Tuo Elements of UI on juuri semmoinen kurssi johon sopisi opintopiiri ymprärille. Itsekin sitä suoritellut mutta kaipaisin siihen lisäksi foorumin keskusteluille (niin kuin verkko-opetuksissa yleensä) mutta mikä vielä parempaa että olisi live-keskustelu mahdollisuus kirjastolla

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Opintopiirit kirjastoissa
Tietosi: