Monikielinen pelikerho

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #28714 Vastaa
   Pekka Ollikainen

   Asiakkailta on tullut toivomusta, että kirjastossa järjestettäisiin uudempien lautapelien peluuttamista kirjaston toimesta.

    

   Haasteena tässä on , että uudet lautapelit on genre joka vaatii pelien osaamista aika laajasti sekä pelinjohtajalta/peluuttajalta aikaa peliin tutustumiseen , että saa pelin liikkeelle. Onneksi esim. Tampereella on Pelimuseo sekä lautapelikahvila Taverna, joissa on mahdollista pelata asiantuntevien pelinjohtajien ja peluuttajien toimesta. Mutta voisiko kirjasto tarjota tätä samaa ideaa monikielisenä, eli että vedettäisiin pelikerhoa, jonne voi tulla pelaamaan eri kieliset . Peluuttamisen kielenä olisi joko suomi tai englanti tai molemmmat. Tärkeintä olisi, että olisi tarjottaisiin pelikerhotoimintaa kohderyhmälle, joka esim. taloudellisista syistä tms.  putoaa   Pelimuseon tai  Tavernan peluutuksen ulkopuolelle.

   Pelikerho voisi mahdollisesti olla myös tietokonepelaamisen ympärillä, esim. aloittelijan  kilpapelaamista (e-urheilu) mutta tosiaan kieli ei olisi rajoitteena ja kirjasto tarjoaisi faciliteetit pelaamisen aloittamiselle

  • #28717 Vastaa
   Leena Parviainen (Tampere)

   Olisikohan mahdollista yhdistää VR-/aikuisten pelihuoneen idea ja tämä tapahtumakonsepti keskenään, niin että pelikerho käyttäisi hyödyksi VR-kokeiluhuoneen tai aikuisten pelihuoneen laitteita ja sisältöjä lautapelien lisäksi?

   Olisikohan meillä riittävästi pelaajia henkilökunnassa pelinjohtajiksi tai saataisiinko peliharrastajia tulemaan kirjastoon vetämään lautapelejä? Tai sitten vain varataan kunkin pelikerhon vetäjälle työaikaa kokeilla pelejä riittävästi että pystyy vetämään session asiakkaiden kanssa.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
Vastaa aiheeseen: Monikielinen pelikerho
Tietosi: