Digitaidot tulevaisuuteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen -kansalalaisen digiajok

 • Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, 7 kuukautta sitten Mari Vuorinen (Jyväskylä) toimesta.
Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #28722 Vastaa
   Mari Vuorinen (Jyväskylä)

   Suunnitelmallisella digitaitojen opetuksella taataan asiakkaille (kansalaisille) tarpeelliset tiedot ja taidot, selviytyäkseen hyvin nyt ja tulevaisuudessa digitalisoituneessa ja yhä enemmän digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Maailma muuttuu ja kansalaistaidot siinä samalla.
   Digitaidot tulevaisuuteen -hankkeessa määritellään, tai käytetään mahdollista olemassa olevaa määritelmää, mitä kansalaisen pitää osata, jotta hänellä on tarvittavat tiedot ja taidot aktiiviseen, osallistuvaan kansalaisuuteen. Määritellään mitä kansalaisen täytyy tietää, mitä on hyvä tietää ja mitä on kiva tietää. Tulevaisuuden taitoihin (21st Century Skills) on määritelty niitä taitoja ja tietoja, joita tämän hetken lapset ja nuoret tarvitsevat kasvaessaan tulevaisuuden kansalaisiksi: tapoja ajatella ja työskennellä, hallita työvälineita ja toimia kansalaisena maailmassa. Digiajokortin suunnittelussa hyödynnetään asiakkaiden kysymyksiä opiskelijoiden ja vapaaehtoisten digipäivyksistä.

   Digiajokortti jaetaan osiin digiajokortin suorittajan iän ja osaamisen mukaan.
   Digiajokortin osat:
   – digiajokortin suorittamiseen valmentava, lähiopetusta tarjoava kokonaisuus, joka antaa valmiudet itsenäistä työskentelyä vaativiin verkko-opintoihin. Lähiopetus voidaan toteuttaa etäopetuksena, jolloin myös pienet kirjastot ja yksiköt voivat tarjota tätä asiakkailleen.
   – yli 18-vuotiaat
   – alle 18-vuotiaat  nimellä Digiajokortti tulevaisuuteen

   Digiajokortti toteutetaan kysymyksillä ja erilaisilla tehtävillä. Ajokortissa hyödynnetään mahdollisimman paljon valmiita, vakaita ja pysyvän luonteisia verkkosivuja ja materiaalipankkeja kuten Ylen digitreenit. Digiajokortti sitoo erilaiset palvelut kokonaisuudeksi, sivustoksi, jossa on ohjeet digiajokortin suorittamiseen, kysymykset ja tehtävät.

   Sisältöjä:
   – kirjaston erilaiset verkkopalvelut
   – asiointi verkossa: viranomaisten verkkopalvelut, verkko-ostokset
   – (verkko)viestintä: eri mediat

   Sisältöjä voidaan hyödyntää kirjaston muussa toiminnassa.

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Digitaidot tulevaisuuteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen -kansalalaisen digiajok
Tietosi: