Digituen verkostopäivät – yhteistyön siemeniä kylvämään

Syyskuussa järjestettävät digituen verkostopäivät ovat kirjastoille ja kuntien päättäjille sekä digituen sidosryhmien edustajille suunnattuja keskustelu- ja koulutustilaisuuksia. Verkostopäivillä käsitellään digitaitojen merkitystä ihmiselle ja yhteiskunnalle sekä eri toimijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa kuntalaisten digitaitoihin. Tavoitteena on löytää myös kirjastoille kumppaneita ja ratkaisuja asiakkaiden digituen tarpeen ja kirjaston resurssien kohtaamisen käytännön haasteisiin.

Digitaidoilla on suuri vaikutus yksilötasolla sujuvan asioinnin, medialukutaidon sekä osallisuuden kannalta. Etenkin pienissä kunnissa kasvokkaisen asioinnin mahdollisuudet ovat vähentyneet paikoitellen jopa dramaattisesti, ja digitaalisissa palveluissa asiointi on haasteellista jos taidot ovat puutteelliset.

Asioinnin haasteet vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään paitsi käytännön hankaluuksina, myös elämänhallinnan kutistumisen kokemuksena. Tähän liittyy läheisesti osallisuuden kokemus, jota pidetään terveyttä edistävä tekijänä, yhtenä terveyden ja tasa-arvon edellytyksenä. Osallisuuden edistäminen on osa Suomen ja EU:n tavoitteita.

Lisääntyvien digi- ja monilukutaitojen myötä mahdollisuudet hankkia tietoa ja vaikuttaa omaa elämää koskeviin asioihin kasvavat. Nämä puolestaan ovat olennainen osa yhteiskunnallista osallistumista sekä kiinnittymistä yhteisöön.

Digituen verkostopäiville kutsutaan yleisten kirjastojen digihankkeen piiriin kuuluvien pienten kuntien kirjastolaisia, digituen sidosryhmien edustajia sekä kuntapäättäjiä. Pääpiirteittäin saman sisältöisiä tilaisuuksia järjestetään viidellä eri paikkakunnalla ja kuhunkin kutsutaan lähikuntien väkeä:

Tiistai 1.9. Kannonkosken Piispala:
Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas – kutsu tässä

Keskiviikko 2.9. Muuramen virastotalo:
Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Kuhmoinen, Luhanka, Toivakka – kutsu tässä

Torstai 3.9. Paikka vaihtunut! Ravintola Pappilan Taverna, Keuruu: Multia, Petäjävesi, Uurainen – kutsu tässä

Maanantai 7.9. Kurun metsäoppilaitos: Juupajoki, Kihniö, Ruovesi – kutsu tässä

Torstai 10.9. Vesilahden kirjasto Lähde: Punkalaidun, Urjala, Vesilahti – kutsu tässä

Verkostopäivät järjestää yleisten kirjastojen digihanke/AkePike. Verkostopäiville toivotaan runsasta osanottoa digihankkeen piiriin kuuluvista kirjastoista ja kunnista. Digihanke päättyy syyskuun lopussa, joten nämä ovat viimeiset hankkeen järjestämät tilaisuudet.

Lämpimästi tervetuloa mukaan – ilmoittaudu tästä linkistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.