Tulossa pe 10.2. Informaatiolukutaidon etäkahvit
PiKe-digihelppi on matalan kynnyksen WhatsApp -ryhmä. Digihelppi on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet yleisessä kirjastossa Pike-alueella. Voit liittyä ryhmään työpuhelimellasi tai kirjaston yhteisellä älypuhelimella.
Yhteinen digi, yhteinen kanava

Digihankkeen pienten kuntien kirjastoihin suuntautuneella kiertueella on tullut esille, että asiakaspalvelussa kohdatut digipulmat ja niihin liittyvät kysymykset muistuttavat paljon toisiaan kunnasta ja kirjastosta riippumatta. Samankaltaisten asiakaskysymysten äärellä ollaan koko kehittämiskirjastoalueella Pihtiputaalta Urjalaan. Vaikka kunnat ovat erilaisia ja eri kokoisia, digi on globaalia, valtakunnallista ja yhteistä kaikille. Niinpä syntyi ajatus kanavasta, jossa kokemuksia ja tietoa voitaisiin jakaa matalalla kynnyksellä, ja näin ehkä helpottaa jaettua digituskaa.

Whatsapp valikoitui vertaistukikanavan välineeksi, koska se on helppo: monille ennestään tuttu ja sen saa nopeasti käyttöön. Digihelppi on kokeilu, joka voi ja saa muotoutuakin matkan varrella; kehittyä, kasvaa ja taipua sen käyttäjien tarpeisiin.

Työkaveri pieneen kirjastoon

Vertaistuen kanava hyödyttää etenkin pienten kirjastojen henkilökuntaa, joilla kollegojen tukea on tarjolla niukemmin kuin muilla. Digihelpistä löydät työkaverin, jolta kysyä neuvoa tai jonka kanssa pohtia digiasioita. Digihelppiin ovat kuitenkin tervetulleita kaikki PiKeläiset, kirjastosta riippumatta – voit liittyä, vaikka työpaikallasi olisi kaksikymmentä kollegaa ja muutama mediasihteeri. Ainoa vaatimus on, että kuulut jonkin PiKe-kirjaston henkilökuntaan.

Voit kysyä digihelpistä neuvoa, kun eteesi tulee asiakaspalvelussa digikysymys, jonka selvittämiseen tarvitset apua. Vastaajina toimivat toiset PiKe-alueen kirjastolaiset. Sinäkin voit vastata kysymykseen tai osallistua ongelman selvittelyyn. Ryhmässä voidaan myös jakaa tietoa ja keskustella digistä asiakaspalvelussa yleisellä tasolla, aina ei tarvitse olla yksittäistä ongelmaa tai selkeää kysymystä.

LIITY DIGIHELPPIIN

Tilaa liittymislinkki ja ohjeet sähköpostitse osoitteesta digihelppi(at)gmail.com. Kerro viestissäsi kuka olet ja mistä kirjastosta tulet – saat liittymislinkin paluupostissa. Tervetuloa mukaan!

2 vastausta artikkeliin “Digihelppi aloittaa – liity mukaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *