Aurora pintaa syvemmältä-webinaarit touko-kesäkuussa

Kuvassa on avaruudellinen tummansininen tausta. Kuvan etualalla on ympyränmuotoinen teknologiaverkosto.

Webinaareissa pääset oppimaan ja kertaamaan Auroran erilaisia toimintoja. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa musiikin tiedonhakua, tietuelukutaitoa, yleistä tiedonhakua, aineistorahan seurantaa, tilastoja ja raportointia eri muodoissaan. Aurora pintaa syvemmältä-webinaarit toteutetaan tänä vuonna Teams-etäkoulutuksina. Tällä erää webinaarit pidetään vain suorana.

Aurora pintaa syvemmältä webinaareista lyhyesti:

 • Webinaarit tarjoavat sparrausta uusille ja vanhoille kirjastolaisille kirjastojärjestelmän asiakaspalveluun liittyvässä käytössä
 • Esityksissä suositaan perustason tiedonhakua, jota tarvitaan käytännön asiakaspalvelussa eri kirjastoyksiköissä
 • Jokaisessa osiossa aihetta käsitellään esimerkkien ja mahdollisten hakukäytäntöjen valossa
 • Webinaareissa Auroran toimintoja tarkastellaan PIKI-kirjastojen näkökulmasta ja lähtökohdista käsin.

Päivämäärät, kellonajat ja webinaarien sisällöt löytyvät alta.
Ilmoittaudu mukaan tästä.
Ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen webinaaria.

 • Ke 20.5. klo 9-11 Musiikin tiedonhaun niksejä/ Lea Tastula (Metson musiikki- ja lehdet osasto)
  Webinaarissa käydään läpi musiikin tiedonhaun kysymyksiä kirjastojärjestelmä Aurorassa käytännönläheisestä lähestymistavasta käsin. Webinaarissa käsitellään järjestelmän ominaisuuksia erityisesti musiikin näkökulmasta sekä myös muita musiikin tiedonhaussa käytettäviä tiedonlähteitä.
 • Ke 27.5. klo 13-15 Tietuelukutaitoa/ Saijamari Pakkala (Metson kokoelmapalvelut) ja Ilona Heinonen (Metson musiikki- ja lehdet osasto)
  Mikä on tietue? Miten tietueelle tallennettuja tietoja voin hyödyntää käytännön tiedonhaussa ja asiakaspalvelussa? Mitä on hyvä tietää kirjastoaineiston sisällönkuvailusta ja asiasanoilla hakemisesta Aurorassa? Webinaarissa käydään asiaa läpi käytännönläheisesti esimerkkitietueiden kautta.
 • Pe 29.5. klo 9-11 Sparrausta parempaan tiedonhakuun/ Heidi Eriksson (Lielahden kirjasto)
  Ovatko tietopalvelun työtehtävät sinulle vielä uusi vastuualue? Huomaatko joutuvasi työssäsi vastaamaan aiempaa vaativampiin tietopalvelukysymyksiin? Webinaari tarjoaa sparrausta uusille ja vanhoille kirjastolaisille asiakkaiden tietopalvelukysymyksiin vastaamiseen. Käymme läpi onnistuneen haun kannalta tärkeitä asioita Aurorassa, keskeisiä verkkotiedonlähteitä sekä muita osuvan hakutuloksen kannalta olennaisia asioita. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille tarkempia, nopeampia ja luotettavampia vastauksia.
 • Ke 3.6. klo 13-15 Aineistorahan seuranta/ Maarit Helén (Metson kokoelmapalvelut)
  Mitä kaikkea pitää tietää rahanseurannasta Aurorassa? Tässä webinaarissa Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmapäällikkö Maarit Helén kertoo muun muassa aineistorahan seurannasta ja yksikkökohtaisesta budjetoinnista.
 • Pe 5.6. klo 9-11 Tilastojen visualisointi/ Lepe Parviainen (Metson hallinto-osasto)
  Mitä tilastoilla voi tehdä? Miksi visualisoida tilastoja? Millaisia ovat yleisimmät kaaviolajit? Suunnittelija Leena Parviainen kertoo meille kirjastojärjestelmästä saatavien tilastojen visualisoinnista Excelissä ja antaa vinkkejä hyviin visualisointitapoihin.
 • Ke 10.6. klo 13-15 Tilastot ja raportointi kokoelmatyön apuna/ Elina Paavola-Eskola (Metson tietopalveluosasto)
  Mitä Auroran raportit tarjoavat meille? Mitä niteiden hallinnan kautta saa selville? Webinaarissa käydään läpi muun muassa nollalainoja, kokoelman huoltoa, kokoelmatilastoja sekä kierto-ja lainalukuja.

Ohjeita Teams-etäkoulutukseen liittymiseen:
Teams -ohje ja videot 6-8
https://wistec.fi/ohjeita-etaosallistujille/

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Pirkanmaan ja Keski-Suomen kehittämiskirjastoalueen henkilöstölle. Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.

Lisätiedot:
Projektisuunnittelija Salla Hyökki
040 800 7821 / [email protected]

1 ajatus aiheesta “Aurora pintaa syvemmältä-webinaarit touko-kesäkuussa”

 1. Arja Kemppainen

  Ilmoittaudun perjantain 29.5. klo 9-11 Sparrausta parempaan tiedonhakuun -koulutukseen, jos se vielä on mahdollista. Työskentelen Karkkilan kaupunginkirjastossa.

  Yt Arja K.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.