Uutiskirje, 3/2018

Kehittämiskirjaston uutiskirje, 3/2018

Tässä uutiskirjeessä asiaa 12.4. järjestettävästä kehittämiskirjastopäivästä, kehittämiskirjastotoimintaa järjestävien kirjastojen kokouksesta, PiKe-Extra -työalustasta, koulutusten monimuotoisuudesta, asiakaspalveluhankkeesta sekä kirjastovierailujen jatkamisesta. Jatkossa ajankohtaisia asioita sekä koulutuksia tullaan jakamaan PiKe-extran kautta.

Kehittämiskirjastopäivä

Ensimmäinen PiKe-kehittämiskirjastopäivä järjestetään Torstaina 12.4. Tampereella, museokeskus Vapriikissa klo 9 – 16. Päivän ohjelmassa on kehittämiskirjaston puheenvuoro, AVIn puheenvuoro hankeavustuksista, työkiertokokemuksia Jyväskylän ja Hämeenlinnan projektista sekä tulevaisuuden kirjaston asiakaspalvelun pohtimista eri näkökulmista.

Ohjelma ja ilmoittautuminen huomenna julkistetaan perjantaina 9.3. Päivän puheosuudet välitetään myös Skypellä.

Kehittämiskirjastojen kokous

Kehittämiskirjastotoimintaa järjestävien kirjastojen kokous järjestettiin Tampereella 22.2. Kokouksessa kuultiin ministeriön puheenvuoro liittyen kehittämiskirjastotoiminnan käynnistämiseen, AUTA-hankkeen merkityksestä kirjastoille sekä valtakunnallisen ja alueellisten kehittämiskirjastojen puheenvuorot. Muistio löytyy täältä. Hankeavustus kehittämiskirjastotoiminnalle on myönnetty ja saimme suurin piirtein hakemamme avustuksen toiminnan järjestämiseen.

PiKe-Extra

PiKe-extra on Pirkanmaan ja Keski-Suomen kehittämiskirjastoalueen sivu. Sivulle kootaan kuulumisia kirjastokiertueelta, osaamisen ja kehittämisen painopisteitä, koulutuskalenteri, materiaalipankki, työryhmien muistiot sekä tietoa tekijöistä. Erityiskiitos alustan pohjatöistä Tampereen web-suunnittelija Leila Virralle, arvostamme! Sivustolle tulevat päivitykset ja uudet jutut on mahdollista tilata omaan sähköpostiin.

Koulutusten monimuotoisuus

Kentältä on tullut selkeä toive koulutusten monimuotoisuudesta. Tästä syystä testaamme tänä vuonna erilaisia tapoja koulutuksiin, sisällöstä riippuen. Koulutusmuotoja ovat esimerkiksi työpajat, webinaarit sekä paikan päällä järjestettävät koulutukset. Erityisesti on toivottu, että koulutukset ovat katsottavissa myöhemmin ja tähän vastaa meidän PiKen kirjastoklubin YouTube-kanava.

Kanavalle on lisätty uusia videoita, esimerkiksi:

Sipin päivän kirjakutsut -playlist

PiKe-webinaari #3 Tikkurilan musiikkipalveluista

Asiakaspalveluhanke

Kehittämiskirjaston asiakaspalveluhankkeessa on tällä hetkellä menossa henkilökunnan kyselyn muotoiluvaihe. Olemme jo testivaiheessa ja tavoitteena on saada kysely liikkeelle viikolla 11 eli mahdollisimman pian. Kysely tullaan lähettämään koko PiKe-alueen henkilökunnalle ja vastausaikaa on kolme viikkoa. Kaikki mukaan vastaamaan!

Kirjastovierailut

Kierrämme taas Sallan kanssa maaliskuussa 4 – 6 Keski-kirjastoa. Seuraava reissu on taas lyöty lukkoon.

Ma 19.3. Konnevesi
Ma 19.3. Laukaa
Ma 19.3. Hankasalmi
Ti 20.3. Keski-ohjausryhmä, Jyväskylä
Ti 20.3. Multia
Ti 20.3. Keuruu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.